Δωρεάν σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 312

images (1)Στην υλοποίηση ενός νέου δωρεάν σεμιναρίου επαγγελματικής συμβουλευτικής για ανέργους προχωράει το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 23 έως και την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 (ώρα 09.00-13.00) στο Δημαρχείο Χανίων και θα έχει συνολική διάρκεια 20 ώρες.

Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων και διοικητικά υπεύθυνο του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης Γαβριήλ Κουρή και την είναι «να μεταδοθούν στους συμμετέχοντες γνώσεις, εργαλεία και υποστήριξη, μέσα από το διαδραστικό χαρακτήρα του σεμιναρίου, τόσο αναφορικά με τη διαδικασία αποτελεσματικής αναζήτησης όσο και με την παραγωγική ένταξή τους σε μία νέα θέση εργασίας, με σκοπό να τη διατηρήσουν και να εξελιχθούν μέσα σε αυτή».

Επιμορφώτρια θα είναι η κα. Λόλα Κωνσταντίνα, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Πιστοποιημένη Εισηγήτρια ΛΑΕΚ / ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την κα. Λόλα «μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να προετοιμάζονται και να εφοδιάζονται, πώς να ορίζουν και να οργανώνουν την προσωπική τους διαδρομή αλλά και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά όλα τα εργαλεία αναζήτησης που έχουν στη διάθεση τους (σύνταξη βιογραφικού, διαχείριση συνεντεύξεων). Επίσης, θα μπορέσουν να γνωρίσουν τεχνικές αυτό-αξιολόγησης και αυτό-εκπαίδευσης, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να ενταχθούν αποτελεσματικά σε μια νέα θέση εργασίας, ώστε να μπορέσουν να τη διατηρήσουν. Τέλος, μέσα από τις ομάδες ανέργων οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εισπράξουν όλα τα οφέλη, που μπορεί να προσφέρει μια ομάδα, όπως ασφάλεια, υποστήριξη, αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και ενεργή δράση, έτσι ώστε να διαχειριστούν τη διαδικασία της αναζήτησης με τη δυναμική, που χρειάζεται».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως και Πέμπτη 19 Ιουνίου) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων στο τηλέφωνο: 28213 – 41766 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): g-apascholisi@chania.gr
Για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο σεμινάριο απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

– Αίτηση Συμμετοχής (παραλαμβάνεται από το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων)
– Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (μη επικυρωμένο)
– Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.

Πηγή: chania-city.com

Μενού