Θερινό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 540

αρχείο λήψηςΈνα πολύχρωμο Θερινό Φεστιβάλ, που θα περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρέλαση ξυλοπόδαρων, επιδείξεις ζογκλέρ και αφηγήσεις παραμυθιών, οργανώνεται από τη «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Οι εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους υπαίθριους χώρους της πόλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει σχεδιαστεί η δράση των Φίλων Νέας Παραλίας «Paraliart», όπου φοιτητές από τρεις Σχολές Καλών Τεχνών θα πραγματοποιήσουν από την Παρασκευή εφήμερες εικαστικές εγκαταστάσεις και performances σε τρεις Κήπους της Νέας Παραλίας.

Το Σάββατο ακολουθεί το πρότζεκτ «Musefir» στο ΠΟΛΥ.ΣΤ.ΕΚ.Ι του Πολύδρομου, με γλωσσικά και εικαστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων και τραγούδια, ενώ μέχρι τις 16 Ιουνίου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής «Art of Busking» όπου καλλιτέχνες θα διδάσκουν δωρεάν ζογκλερικά, εναέρια ακροβατική και ακροβατικά εδάφους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται το «West Side Story» από την Parallaxi στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, η συναυλία της Ορχήστρας Νέων από το Καλφ της Νότιας Γερμανίας, αλλά και το ολοήμερο καλοκαιρινό event «Djangofest – gypsy jazz festival» που θα γίνει στις 16 Ιουνίου στο λιμάνι.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού