8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλιακής Χημείας και Φωτοκατάλυσης: Περιβαλλοντικές Εφαρμογές στο ΑΠΘ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 240

αρχείο λήψης (22)Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο: «8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ηλιακής Χημείας και Φωτοκατάλυσης: Περιβαλλοντικές Εφαρμογές» διοργανώνεται από τα Τμήματα Χημείας του Α.Π.Θ. και Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 25 έως και το Σάββατο 28 Ιουνίου του 2014, στο ξενοδοχείο, «Makedonia Palace», στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν περιβαλλοντικά αποτελεσματικές και καινοτόμες διεργασίες (καθαρές/πράσινες τεχνολογίες) για την επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων, πόσιμου νερού, αλλά και την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης.

Σημαντική παράμετρος στις εν λόγω διεργασίες αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή ενέργεια) στις διαδικασίες καθαρισμού των υγρών και του αέρα προσφέροντας έτσι, ειδικά σε περιοχές μεγάλης ηλιοφάνειας όπως η Ελλάδα, αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις καταστροφής ή απομάκρυνσης τοξικών και βλαβερών ρύπων από το νερό ή τον αέρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Συνέδριο αποτελεί την όγδοη προσπάθεια που γίνεται πανευρωπαϊκά σε αυτόν το διεπιστημονικό τομέα, ο οποίος έχει σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου περιλαμβάνει τους πλέον εξέχοντες επιστήμονες, όχι μόνο του ευρωπαϊκού χώρου, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο των εναλλακτικών μεθόδων απορρύπανσης.

Το συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς στο γνωστικό του αντικείμενο και προσελκύει καταξιωμένους επιστήμονες, νέους ερευνητές και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Φέτος, θα δοθούν έξι διακεκριμένες διαλέξεις, μία εκ των οποίων από τον Ιάπωνα Καθηγητή Fujishima, τον “πατέρα” της ετερογενούς φωτοκατάλυσης.

Περισσότεροι από 250 επιστήμονες από όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική) θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Ημερίδας.

Πηγή: thestival.gr

Μενού