Πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 221

αρχείο λήψης (8)Το πρώτο τριήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας «1st European Youth Entrepreneurship Conference» διοργανώνεται από αύριο Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Leadership Assembly των Ευρωπαίων Νέων Επιχειρηματιών με εκπροσώπηση περισσοτέρων από 20 χωρών, ενώ το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Greek Startup Forum.

Οργανωτές του συνεδρίου στην Αθήνα είναι το σωματείο «Νεανική Επιχειρηματικότητα» που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών, το INNOVATHENS – πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και το Orange Grove, θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων που λειτουργεί από την ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών Δημήτρης Τσίγκος σκοπός της διοργάνωσης του συνεδρίου είναι να έρθουν κοντά νέοι επιχειρηματίες από Ελλάδα και εξωτερικό και να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις για την επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα στο 5ο φόρουμ ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Τσίγκο, θα γίνει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει παρουσίαση επιτυχημένων ελληνικών startup. Ο θεσμός του συνεδρίου έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών για να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα κοινό δίκτυο που θα τους επιτρέψει να μοιραστούν εμπειρίες και τεχνογνωσία και να τους δώσει ένα βήμα έκφρασης πολιτικών προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πηγή: news.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 60 ατόμων στο Δήμο Λέσβου
Προηγούμενο άρθρο
Νέες αλλαγές για την αμιγή κατοικία
Μενού