Υποτροφίες στις ξενοδοχειακές σπουδές και τη μαγειρική τέχνη από το ΙΕΚ Etoile

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 257

αρχείο λήψης (32)Η Etoile, ο εξειδικευμένος εκπαιδευτικός Όμιλος στις ξενοδοχειακές σπουδές και τη μαγειρική τέχνη, ανακοινώνει την έναρξη ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων υποτροφιών για το σπουδαστικό έτος 2014/2015. Την περίοδο  αυτή, η Etoile Studies αφιερώνει τις υποτροφίες στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή και ιδρυτή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά σε τέσσερις πλήρεις υποτροφίες στο I.ΙΕΚ Etoile σε ειδικότητα της επιλογής του υποψηφίου και ο πρώτος κύκλος υποβολής ενδιαφέροντος λήγει την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 στις 18:00. Η υποβολή ενδιαφέροντος υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.etoile.edu.gr. Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δύνανται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους καλώντας στο τηλέφωνο υποστήριξης 210 9271130, δηλώνοντας τα βασικά απογραφικά τους στοιχεία καθώς και πιθανά οικονομικοκοινωνικά κριτήρια (ανεργία ή χαμηλό εισόδημα, αναπηρία ή χρόνια πάθηση, μέλος πολύτεκνης οικογένειας κ.ά.).

Oι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις κάτωθι ειδικότητες:

  • Τουριστικών Μονάδων & Υπηρεσιών Φιλοξενίας
  • Μαγειρικής Τεχνης – Chef
  • Ζαχαροπλαστικής και Aρτοποιίας – Pastry Chef

Τα μαθήματα και γενικότερα το περιεχόμενο σπουδών των ειδικοτήτων μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση www.etoile.edu.gr.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο Ι.ΙΕΚ Etoile, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας.

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποτελεί δίπλωμα μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6), είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98) και οι κάτοχοί του δύνανται να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο (Π.Δ.50 ΦΕΚ 39/5-3-01), μοριοδοτούμενοι με 150 μονάδες (Αρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).

Πιο σημαντικά, οι απόφοιτοι του Ι.ΙΕΚ Etoile χαίρουν της εκτίμησης και αναγνώρισης του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ι.ΙΕΚ Etoile είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος (άδεια λειτουργίας 120868/ΙΑ ΦΕΚ 2279 ΤΕΥΧΟΣ Β 12 Σεπτεμβρίου 2013) και απόλυτα ισότιμο ως προς τα Δημόσια ΙΕΚ. Ως εκ τούτου, οι άρρενες στρατεύσιμοι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ Etoile δικαιούνται αναβολής στρατεύσεως, ενώ διατηρούν και το δικαίωμα παραμονής τους στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται μέσω του email society@etoile.edu.gr ή τηλεφωνικά στη γραμμή υποστήριξης 210 9271130.

Πηγή: newsedu.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τι χρειάζεστε για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις στο Δήμο Τυρνάβου
Μενού