Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 244

αρχείο λήψης (3)Ένα όμορφο καλοκαίρι ετοιμάζει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τους μικρούς της φίλους, τουλάχιστον για όσους μείνουν στην πόλη, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα η Βέφα Παξιμαδά, τελειόφοιτη του Τμήματος Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιμελείται και παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για παιδιά , που όχι μόνο τα ψυχαγωγεί αλλά και τα ενημερώνει. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις 11:00.

Όλες οι εκδηλώσεις απαιτούν προεγγραφή που μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 2310 374810.

Ο θεματικός κύκλος “Γνωρίζω την ιστορία της πόλης μου” απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών. Οι υπόλοιπες σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

Αναλυτικότερα:

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014: “Αγαπώ τη θάλασσα και την φροντίζω” Τι πρέπει να κάνω για να διατηρώ τη θάλασσα καθαρή; Πόσες χαρές και παιχνίδια μπορώ να κάνω; Τι πρέπει να προσέχω;

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014. “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: Θεσσαλονίκη- Από την ίδρυση της μέχρι την Ρωμαϊκή κατάκτησή της”. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενδαφέροντα θεματικό κύκλο που θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις και σκοπό έχει να γνωρίσει με απλό και γοητευτικό τρόπο την ιστορία της πόλης μας στους μιρκούς μας φίλους. Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών και απαιτείται προεγγραφή που μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 2310 374810.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014: “ Ταξίδι στα αστέρια και το φεγγάρι” Γνωρίζω παίζοντας τα ουράνια σώματα και φτιάχνω το … δικό μου ουρανό.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014: “ Ο κόσμος των λουλουδιών και των φυτών” Γνωρίζουμε λουλούδια και φυτά της πατρίδας μας και κατασκευάζουμε τα δικά μας παιχνιδιάρικα και …λουλουδάτα καλαμάκια που θα μας κάνουν παρέα πίνοντας το γάλα μας.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: Βυζαντινή Θεσσαλονίκη” . Γνωρίζω όλα αυτά τα μνημεία που τη στολίζουν και δημιουργήθηκαν εκείνα τα χρόνια. Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014: “Όταν μεγαλώσω θα γίνω…” Γνωρίζουμε τα επαγγέλματα, την ομορφιά τους αλλά και τις δυσκολίες τους και επιλέγουμε το δικό μας!

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014: “ Η ζωή στο χωριό και η ζωή στην πόλη”. Μαθαίνουμε πως είναι η ζωή στο χωριό και στην πόλη, κάνουμε τις συγκρίσεις, ανακαλύπτουμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα και ζωγραφίζουμε όμορφες εικόνες που κρατήσαμε στο μυαλό μας.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: Θεσσαλονίκη της Τουρκοκρατίας” Μαθαίνω για όλα τα σημαντικά τουρκικά μνημεία που υπάρχουν ακόμη και κοσμούν την πόλη.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014: “ Δεινόσαυροι, οι τρομεροί κυρίαρχοι του παρελθόντος” Μαθαίνουμε για τους δεινόσαυρους και κατασκευάζουμε από ανακυκλώσιμα υλικά τον δικό μας.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014: “ Σούπερ ήρωες σε δράση” Διαλέγουμε τον αγαπημένο μας σούπερ ήρωα, ταυτιζόμαστε μαζί του και ζούμε τις δικές μας τρελές περιπέτειες.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014: “ Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: 20ος Αιώνας, μέρος 1ο: Ιστορικά γεγονότα” Μαθαίνουμε για την απελευθέρωση της πόλης, τη Μεγάλη Πυρκαγιά, την υποδοχή των προσφύγων το 1922, την Κατοχή και την εξολόθρευση του Εβραϊκού πληθυσμού και τόσα άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη τον 20ο αιώνα.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014: “ Ο ζωολογικός κήπος στη … Βιβλιοθήκη” Μιλάμε για άγρια ζώα, παράξενα ζώα, μικρά και τεράστια, φιλικά και εχθρικά. Μετά κάνουμε το δικό μας ζωολογικό κήπο ανάλογα με το περιβάλλον του.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014: “Αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι θα άλλαζα… “ Ο Χάρυ Πότερ, η Νεράιδα -Νονά της Σταχτοπούτας και τόσοι άλλοι μάγοι και μάγισσες των παραμυθιών με ένα μαγικό ραβδάκι άλλαξαν τις ζωές των αγαπημένων τους. Εσείς τι θα αλλάζατε με το δικό σας μαγικό ραβδάκι;

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014: “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου: 20ος Αιώνας, μέρος 2ο: Πολιτισμός” . Το πρώτο ραδιόφωνο, η Διεθνής Έκθεση, η πρώτη τηλεόραση, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα σημαντικά μουσεία της πόλης, θα μας απασχολήσουν σ’ αυτήν την τελευταία ενότητα με την οποία ολοκληρώνεται ο θεματικός κύκλος “Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μου”.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014: “Παίζουμε στη Βιβλιοθήκη” Μόνο παιχνίδι έχουμε αυτή τη μέρα στη βιβλιοθήκη μας: Κρεμάλα, πρόσωπα-ζώα-φυτά-πράγματα είναι μερικά από τα παιχνίδια που θα παίξουμε.

 

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προκήρυξη εισαγωγικών εξετάσεων για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης, κατεύθυνση Μετάφρασης, της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. για το ακαδημαϊκό έτος 2014‐2015
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στη 15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Μενού