Οδηγίες για τα κενά σε σχολεία

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 325
images (3)Οδηγίες προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό που θα παρουσιαστούν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και να ξεκινήσουν ομαλά τα μαθήματα, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Σε εγκύκλιό του, το υπουργείο αναφέρει ότι για την εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα ως εξής:

Στο πρωινό πρόγραμμα ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωινά τμήματα. Στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην όσων λειτουργούν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός.

Στις σχολικές μονάδες με ΕΑΕΠ, το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει:

Με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70, δηλαδή δασκάλων.
Με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων και, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις.
Την εποπτεία του ολοήμερου έχει εκπαιδευτικός, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, που διδάσκει στα ολοήμερα τμήματα. Σε ό, τι αφορά το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι αυτό τηρείται χωρίς παρέκκλιση από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές/προϊσταμένους των σχολικών μονάδων.

Πηγή: newsbomb.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόσκληση για το πρόγραμμα προώθησης και προβολής των ελληνικών κρασιών
Προηγούμενο άρθρο
Τέλος οι μειώσεις μισθών
Μενού