Οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 100

αρχείο λήψης (12)Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι για πολλούς φοιτητές, αλλά και για τους δικούς τους, οι οποίοι πληρώνουν και τα έξοδα, όνειρο ζωής, καθώς θεωρούν πως σε κάποιες χώρες τόσοι οι προπτυχιακές, όσο και οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι ποιοτικότερες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων είναι ένα μεγάλο αγκάθι.

Σύμφωνα με έρευνα της HSBC τρεις στους 4 γονείς θα ήθελαν να σπουδάσει το παιδί τους στο εξωτερικό όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στείλουν.

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους φοιτητές σε ότι αφορά τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές και το κόστος διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία οι φοιτητές θα πληρώσουν κατά μέσο όρο πάνω από 42 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, στη Σιγκαπούρη λίγο πάνω από 39.000 ευρώ και στις ΗΠΑ γύρω στις 36.500 ευρώ το χρόνο.

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.

Αυτές είναι οι 15 ακριβότερες χώρες του κόσμου για σπουδές

Πηγή : e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
12 προσλήψεις από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου
Προηγούμενο άρθρο
4 θέσεις εργασίας στη Σάμο
Μενού