Πρόγραμμα της ΕΕ «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» για την επαγγελματική κινητικότητα

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 309

european_unionΗ πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της ΕΕ για τηνεπαγγελματική κινητικότητα που στοχεύει ειδικά στην τόνωση της κινητικότητας των νέων Ευρωπαίων. Τυγχάνει ήδη τεράστιας αποδοχής από τους υπεύθυνους πρόσληψης εργαζομένων και, όπως προκύπτει και από το παρόν άρθρο, οι νέοι που αναζητούν εργασία δηλώνουν εξίσου ευχαριστημένοι.

Ο Leonardo Maria De Paolis είναι ένα από τα πολλά άτομα που αναζητούν εργασία και έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» της Provincia di Roma. Κάτοχος πτυχίου νοσηλευτικής από την Ιταλία και με την επιθυμία να εργαστεί σε κάποιο άλλο κράτος μέλος, ο Leonardo θεώρησε ότι το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» παρέχει στα άτομα που αναζητούν εργασία κάθε είδους υποστήριξη, περιλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της παροχής συμβουλών, της εκμάθησης ξένων γλωσσών, της προετοιμασίας για συνέντευξη και της κάλυψης των εξόδων ταξιδίου. Μετά από αξιολόγηση των δεξιοτήτων, της εμπειρίας και των αναγκών του, ο Leonardo προεπιλέχθηκε ως υποψήφιος για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και εγγράφηκε σε εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης γλώσσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι απασχόλησης του προγράμματος παρείχαν στον Leonardo την απαιτούμενη βοήθεια στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Για τον Leonardo, η βοήθεια που του παρείχε η ομάδα του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» στη Ρώμη ήταν καθοριστική: «Τα μαθήματα γλώσσας και η καθοδήγηση των συμβούλων ήταν ανεκτίμητης αξίας. Όπως αποδείχθηκε, το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» ήταν μια καλή προετοιμασία για την ένταξή μου στην αγορά εργασίας».

Ο Leonardo έσπευσε να τονίσει τον ζήλο που επέδειξε η ομάδα της Provincia di Roma και να δηλώσει ότι έλαβε βοήθεια την κατάλληλη στιγμή από επαγγελματίες. Πράγματι, οι διοργανωτές του προγράμματος αισθάνονται υπερήφανοι για την προσανατολισµένη προς τον πελάτη προσέγγιση της ομάδας της Provincia di Roma. Όπως τόνισε ο συντονιστής Dario Manna «Βοηθούμε τα άτομα που αναζητούν εργασία σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, θέτοντας πάντοτε σε προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες».

Εργαζόμενος πλέον ως νοσηλευτής στο εξωτερικό, ο Leonardo εξαίρει το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», συστήνοντάς το σε άλλους νέους που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σας βοηθήσει, επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES».

Πηγή:ec.europa.eu

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν το ακριβότερο φυσικό αέριο στην ΕΕ
Προηγούμενο άρθρο
120 θέσεις εργασίας για συμβούλους ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Μενού