Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 289

ypoyrgeioΟ Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και Πρόεδρος της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής Ιωάννης Βουτσινάς, ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων για την πιστοποίηση των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. Πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διοργανώνονται εξετάσεις για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες ( οι προηγούμενες ήταν το Δεκέμβριο του 2014), ενώ υπήρχαν περίοδοι που οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. ανέμεναν ακόμη και τρία χρόνια για να αποκτήσουν το πολυπόθητο και σημαντικό για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κρατικό πιστοποιητικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συγκεκριμένα ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  αναφέρει στην ανακοίνωση του:cv_ivoutsinas

“Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει το πρόγραμμα διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2015. Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 7.135 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος, 138 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 130 ειδικοτήτων.

Το Θεωρητικό Μέρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Η εξέταση διαρκεί τρεις (3) ώρες και ο χρόνος προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα καθώς και η ώρα έναρξης της διαδικασίας ορίζονται ως εξής:

Καθημερινές: Χρόνος προσέλευσης εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα, έως 17:30 μ.μ. Έναρξη εξέτασης: 18:00 μ.μ. Σαββατοκύριακα: Χρόνος προσέλευσης εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα, έως 10:00 π.μ.  Έναρξη εξέτασης: 10:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα μια (1) ώρα πριν από την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.

Για το πρόγραμμα εξετάσεων του θεωρητικού μέρους πατήστε ΕΔΩ.

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

Για το Αναλυτικό πρόγραμμα του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ”

Μενού