Οδηγίες για τους υποψηφίους κρατικής πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 288

ypoyrgeio-300x200Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και Πρόεδρος της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής Ιωάννης Βουτσινάς, ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων για την πιστοποίηση των αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διοργανώνονται εξετάσεις για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες ( οι προηγούμενες ήταν το Δεκέμβριο του 2014), ενώ υπήρχαν περίοδοι που οι απόφοιτοι των Ι.Ε.Κ. ανέμεναν ακόμη και τρία χρόνια για να αποκτήσουν το πολυπόθητο και σημαντικό για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κρατικό πιστοποιητικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τα στελέχη του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συγκεκριμένα ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  αναφέρει στην ανακοίνωση του:cv_ivoutsinas

“Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει το πρόγραμμα διεξαγωγής εξετάσεων πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2015. Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος 7.135 υποψήφιοι, οι οποίοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος, 138 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 130 ειδικοτήτων.

Το Θεωρητικό Μέρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

Η εξέταση διαρκεί τρεις (3) ώρες και ο χρόνος προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα καθώς και η ώρα έναρξης της διαδικασίας ορίζονται ως εξής:

Καθημερινές: Χρόνος προσέλευσης εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα, έως 17:30 μ.μ. Έναρξη εξέτασης: 18:00 μ.μ. Σαββατοκύριακα: Χρόνος προσέλευσης εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα, έως 10:00 π.μ.  Έναρξη εξέτασης: 10:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα μια (1) ώρα πριν από την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.

Για το πρόγραμμα εξετάσεων του θεωρητικού μέρους πατήστε ΕΔΩ.

Η εξέταση του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους ή σε διαφορετική μέρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ”

——————————————————————————————————–

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΠΕΠ για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε (1Ο ΒΗΜΑ) στο Μητρώο Υποψηφίων  για συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2015, του ΕΟΠΠΕΠ.

1ο ΒΗΜΑ : Εγγραφή στο Μητρώο Υποψηφίων για Συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης

(Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http://pistop.eoppep.gr/eop f0054.php ). Διαφορετικά, μπορείτε να αναζητήσετε την ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, στην επιλογή «Εγγραφή στο Μητρώο Υποψηφίων για Συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης». Στην οθόνη που εμφανίζεται θα πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία:

Εικόνα 1. Εγγραφή στο Μητρώο Υποψηφίων του ΕΟΠΠΕΠ Αίτηση Εγγραφής στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ

eoppep

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας έτσι όπως αναγράφονται στην αστυνομική σας ταυτότητα.

Συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ αναγράφονται στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή στο Διαβατήριό σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν απαιτείται η εκ νέου αίτηση εγγραφής για υποψηφίους, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την εγγραφή τους. Θα χρησιμοποιήσουν τον ήδη δοθέντα αριθμό εγγραφής τους στο πεδίο που θα τους ζητηθεί στην αίτησή τους. Εάν έχετε  ήδη  εγγραφεί και έχετε  ξεχάσει τον Αριθμό  Εγγραφής  σας,  στείλτε  email στο iekexams@eoppep.gr με τα στοιχεία σας και θα σας αποστείλουμε τον Αριθμό Εγγραφής.

Μετά την εγγραφή στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ, αποστέλλεται αυτόματα στο e-mail που έχετε δηλώσει, μήνυμα για επιβεβαίωση. Στο μήνυμα που εμφανίζεται πατήστε τη λέξη εδώ. Στη συνέχεια, σας αποστέλλεται αυτόματα ένα δεύτερο e-mail με τον αριθμό εγγραφής στο Μητρώο. Σε περίπτωση που δεν βρείτε το e-mail στα εισερχόμενα, ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam). Ο αριθμός αυτός θα σας ζητηθεί στη συνέχεια κατά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησής σας.

2ο ΒΗΜΑ: Καταβολή Εξετάστρων

Η καταβολή των εξετάστρων πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά με τους ακόλουθους τρόπους: Ο  Μέσω του Δικτύου Καταστημάτων μόνον της Εθνικής Τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού ΕΟΠΠΕΠ: 125/540044-94 ΙΒΑΝ GR89 0110 1250 0000 1255 4004 494

Ο  Μέσω του Internet Banking μόνον της Εθνικής Τράπεζας επιλέγοντας την ομάδα συναλλαγών

«Πληρωμές» και στη συνέχεια ακολουθώντας τα βήματα:

  1. «Θέλω να πληρώσω»,
  2. «Οργανισμός»,
  3. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»,
  4. «ΕΟΠΠΕΠ – Είσπραξη παραβόλων εξετάσεων Ι.Ε.Κ.».

Κατά την κατάθεση των εξετάστρων στην Εθνική Τράπεζα θα ζητήσετε δύο (2) αποδείξεις κατάθεσης του ποσού των 50 Ευρώ (η καθεμία) εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε και στο Θεωρητικό και στο Πρακτικό μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβετε από την Τράπεζα μόνο μία απόδειξη κατάθεσης του ποσού των 100 Ευρώ, στον πίνακα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία της απόδειξης κατάθεσης μόνο στο πεδίο του Θεωρητικού Μέρους. Επισημαίνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης περιόδου 2015, θα πρέπει να αναφέρουν τον   Α.Φ.Μ. τους, όταν τους ζητείται ο Κωδικός Υπόχρεου κατά την κατάθεση των εξετάστρων στον υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας.

3ο ΒΗΜΑ: Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης

Για να μπορέσετε να υποβάλλεται την Αίτηση Συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2015, θα πρέπει πρώτα να έχετε καταθέσει τα απαιτούμενα εξέταστρα στην Εθνική Τράπεζα και να κάνετε εισαγωγή στην εφαρμογή τουλάχιστον 24 ώρες μετά από την κατάθεση.

Κατόπιν θα πρέπει να αναζητήσετε το Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων – Δηλώσεων Πιστοποίησης Προσόντων στον ιστότοπο ( http://pistop.eoppep.gr ) και να πληκτρολογήσετε τα παρακάτω

  • Χρήστης/User Name:     Πληκτρολογείτε τον 20ψήφιο αριθμό εγγραφής της απόδειξης κατάθεσης της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος βρίσκεται στην απόδειξη κατάθεσης.
  • Κωδικός Εισόδου/Password:   Πληκτρολογείτε την ημερομηνία κατάθεσης που αναγράφεται στην απόδειξη κατάθεσης των εξετάστρων, χωρίς σημεία στίξης, δηλαδή: 22012015 (8 ψηφία).
  • Κωδικός Επιβεβαίωσης: Πληκτρολογείτε επακριβώς τον αριθμό που εμφανίζεται.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε από το πεδίο Υποβολή Αιτήσεων – Δηλώσεων:

  • Όλων των λοιπών Κατηγοριών για όλες τις ειδικότητες,  εκτός από την ειδικότητα «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» ή
  • Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών μόνο για την ειδικότητα «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών».
  • Νέα Εγγραφή, στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Νέα Εγγραφή

Στην Αίτηση – Δήλωση Υποψηφίου θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο πεδίο «Αρ. Εγγραφής στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ» συμπληρώνετε τον Αριθμό εγγραφής, δηλαδή, αυτόν τον οποίο λάβατε με email μετά την καταχώριση των στοιχείων σας στο 1ο Βήμα.

Στη συνέχεια, στο πεδίο «Αρ. Μητρώου Καταρτιζομένου» εισάγετε τον αριθμό που αναγράφεται στη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) την οποία έχετε παραλάβει από το Ι.Ε.Κ. αποφοίτησης -και ΟΧΙ τον Αριθμό Πρωτοκόλλου έκδοσης της Β.Ε.Κ.

Αίτηση – Δήλωση Υποψηφίου

eoppep2

Συμπληρώνετε τον 20ψήφιο αριθμό εγγραφής της απόδειξης κατάθεσης εξετάστρων στην Εθνική Τράπεζα. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβετε από την Τράπεζα μόνο μία απόδειξη κατάθεσης του ποσού των 100 Ευρώ στον παρακάτω πίνακα θα συμπληρώσετε τα στοιχεία της απόδειξης κατάθεσης μόνο στο πεδίο του Θεωρητικού Μέρους.

Στο τέλος επιλέγουμε το κουμπί Εισαγωγή της αίτησης.

Η αίτηση επέχει θέση Υπευθύνου Δηλώσεως, ως εκ τούτου τα δηλωθέντα στοιχεία πρέπει να είναι ορθά.

Αφού γίνει η επιτυχής εισαγωγή της αίτησης, επιλέγουμε την εκτύπωση της. Με αυτό τον τρόπο εμφανίζεται η ολοκληρωμένη αίτηση προς εκτύπωση και υπογραφή.

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ξαναδείτε την αίτησή σας, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον ίδιο 20ψήφιθ αριθμό εγγραφής της απόδειξης κατάθεσης των εξετάστρων στην Εθνική Τράπεζα, τον οποίο (20ψήφιο αριθμό) χρησιμοποιήσατε κατά την αρχική πρόσβαση και συμπλήρωση της Αίτησης σας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-2709141 210-2709140 210-2709189 210-2709156


Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εγκρίθηκαν 467 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων για τις κρατικές κατασκηνώσεις
Προηγούμενο άρθρο
Διαθέσιμη από το IKA η εφαρμογή χορήγησης βεβαίωσης συντάξεων
Μενού