Δωρεάν Σεμινάριο με αντικείμενο την ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 216

seminariaΤα Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΕΛΚΕΔΙΜ) του Πειραιά, διοργανώνουν Δωρεάν Σεμινάριο 12 ωρών με αντικείμενο την ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου οδηγεί στην υποχρεωτική πιστοποίηση για την απόκτηση του «VELLUM Educator Certified in Learning Difficulties Screening» .

Ο Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει εξειδικευθεί στην ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών γνωρίζει τις βασικές έννοιες, την αιτιολογία, τα συμπτώματα, τις βασικές θεωρίες και τις μεθόδους αξιολόγησης αυτών.

Ασχολείται με την αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, γεγονός που αποτελεί σήμερα ένα διαρκές ζητούμενο και αποτελεί επιτακτική ανάγκη στον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η παρούσα ειδικότητα μπορεί να ασκηθεί σε διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως τάξεις γενικής εκπαίδευσης, τμήματα ένταξης, τμήματα παράλληλης στήριξης, ειδικά σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ.

Ο μεγάλος αριθμός των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες καθιστά την εν λόγω ειδικότητα περιζήτητη.

Ο εκπαιδευτικός που έχει εξειδικευθεί στην Ανίχνευση των Μαθησιακών Δυσκολιών βασιζόμενος στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες του κάθε παιδιού και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες της εκάστοτε εκπαιδευτικής δομής,  είναι σε θέση μόνος του ή και σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων να αναγνωρίζει:

  • τις κατηγοριοποιήσεις των μαθησιακών δυσκολιών
  • τα γενικά χαρακτηριστικά των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες
  • τις δυσκολίες που συνυπάρχουν με τις μαθησιακές δυσκολίες και
  • την έγκαιρη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού είναι:

  • η κατοχή πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης / η φοίτηση σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • η πιστοποιημένη καλή γνώση μιας επίσημης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
  • η γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών (επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, υπηρεσίες διαδικτύου, χρήση Η/Υ και διαχείρισης αρχείων).

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική και το κόστος εξέταστρων (παράβολο και έκδοση πιστοποιητικού) είναι 180 €. Για την εγγραφή σας στα σεμινάρια κάντε κλικ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά από τις 11:00 έως τις 18:00 με τη κα  Μπλέτσου ή τον κο Καβαλλιεράτος στο τηλέφωνο 2104296687.

 Ελληνικά Κέντρα Διά Βίου Μάθησης

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας Μηχανικών & Γεωπόνου ή Δασολόγου στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Τέλος στις επιβαρύνσεις για πληρωμές με κάρτες
Μενού