Πρώτο κουδούνι με 11.000 κενά σε εκπαιδευτικούς

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 207
481321325Μέσα στις επόμενες μέρες θα φανεί αν ο υπουργός Παιδείας αξίζει να πανηγυρίζει το στοίχημα «τριακονταετίας» για την κάλυψη των κενών από το πρώτο σχολικό κουδούνι. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τού έβαλε άριστα 20, οι εκπαιδευτικοί τον έχουν μετεξεταστέο εδώ και μήνες, ενώ αναμένεται ο βαθμός από γονείς και μαθητές. Πάντως στους συμβολισμούς η ηγεσία παίρνει υψηλό βαθμό.

Ο Νίκος Φίλης, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, επισκέφθηκε το 123ο Δημοτικό στην Γκράβα, στο οποίο φοιτούν πολλοί αλλοδαποί μαθητές, σε μια απόπειρα να ενισχύσει τη θεωρία του για το σχολείο ισότητας και ποιότητας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθείας από τη Θάσο έφτασε αργά το μεσημέρι στο υπουργείο για να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, ενώ ο υφυπουργός κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε ότι «αγαπάμε το ιδιωτικό σχολείο» επισκεπτόμενος τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Καντά.

Η μάχη με τα νούμερα

Οπως σημείωσαν πηγές του υπουργείου Παιδείας ερωτώμενες σχετικά με τα κενά, «τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα», προβάλλοντας τις πάνω από 7.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής. Βέβαια, η εμπειρία σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δείχνει ότι οι αριθμοί μόνο ψέματα λένε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Νίκος Φίλης έχει δεσμευτεί για 20.800 προσλήψεις μέσα στο νέο σχολικό έτος. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να έχει διανύσει μόλις το μισό δρόμο και να του υπολείπονται 11.000-13.000 προσλήψεις

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ηλεκτρολόγους ή Μηχανολόγους Μηχανικούς σε Τεχνική Εταιρεία στην Λάρισα
Προηγούμενο άρθρο
Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τον διακανονισμό των “κόκκινων” δανείων.
Μενού