Πανελλήνιες 2017: Eπαναληπτικές τον Σεπτέμβριο

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 270

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε έρθει ξανά στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο πλέον υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, με την οποία γίνεται γνωστό πως οι επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις για το 2017 ορίστηκαν για τον Σεπτέμβριο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πως οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, θα μπορέσουν να διαγωνιστούν περίπου τρεις μήνες αργότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε τη διεξαγωγή επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων τον Σεπτέμβριο για όσους/ες υποψήφιους/ες δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών θα ανακοινωθούν, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων».

 

 

Πηγή:e-dimosio.gr

Μενού