Κατάργηση πανελλαδικών με νέα κόντρα: Σεβασμό των μαθητών ζητούν Μαξίμου, ΝΔ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 567

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη ΝΔ έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ τονίζοντας  ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους. Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: “Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο”. Και τόνισε ότι “μέσα στο καλοκαίρι” θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις πανελλαδικές καθώς “θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις”

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα “ποιοτικό δημόσιο σχολείο” -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το “πάρεργο των φροντιστηρίων”», καταλήγει το Μαξίμου.

Με τίτλο «ας μην προκαλούν άλλο τους μαθητές και τις οικογένειές τους απάντησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Χθες, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων και σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν ξέρει πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια ύστερα από 3 χρόνια.Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η δημαγωγία τους ξεπερνά κάθε όριο», καταλήγει η ΝΔ.

 

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέση Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προηγούμενο άρθρο
23 Εθνικοί Εμπειρογνώμονες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μενού