Μοριοδοτούμενα προγράμματα για να γίνετε επιτυχημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ)

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 314

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.)  αδειοδοτημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ με αριθμό αδείας 2000453, κατόπιν της ανακοίνωσης της υπ’ Αριθμ. Απόφασης Κ1/122450 με τίτλο: «Κριτήρια και διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ Α’ 193)» πραγματοποιεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Μοριοδοτούμενα Επιμορφωτικά σεμινάρια υποχρεωτικής πιστοποίησης με αντικείμενο την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2018β και Εαρινού Εξαμήνου 2019α.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης είναι ο υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ και την καταβολή της ωριαίας αποζημίωσής τους σύμφωνα με πρόσκληση που δημοσιεύει και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση ανά κριτήριο πρόσληψης (Κ1/122450/18-07-2017, ΦΕΚ Β/3007/25-07-2018 απόφαση μοριοδότησης, Νόμος 4521/2018, άρθρο 29, Κλάδοι και ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ).

Επιπρόσθετα, οι υποψήφιοι που θα απασχοληθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτές, θα παράσχουν αρχική κατάρτιση με τη διδασκαλία των μαθημάτων (θεωρητικών, εργαστηριακών και μικτών), για τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ και οι οποίες θα αναρτηθούν στα κατά τόπους Δημόσια ΙΕΚ καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Ν.Γ.Δ.Β.Μ.).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε υποψηφίους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , καθώς και σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων και διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για εκπαιδευτές ενηλίκων όπως περιγράφονται στο άρθρο 27 παρ. 14 και 15 του ν. 4186/2013/Α’ 193. Οι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ επιλέγονται κατά προτεραιότητα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα σεμινάρια παρέχουν την απόκτηση της μέγιστης Μοριοδότησης των 2 μορίων ανά επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια αυτά αναβαθμίζει τα επαγγελματικά προσόντα των καταρτιζομένων, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πρόσθετη μοριοδότηση  στην προκήρυξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ) ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018β & ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019α.»

Ημερομηνίες έναρξης :10/9/2018

Για περισσότερες πληροφορίες για το Μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Για το Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ και  άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δείτε όλη την προκήρυξη ΕΔΩ.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μπορείτε να στείλτε email στο elearn.elkedim@gmail.com    ή να τηλεφωνήσετε στο 2107101894  από Δευτέρα έως  Παρασκευή και κατά τις ώρες  9:00-17:00.

Αποκτήστε την μέγιστη μοριοδότηση παρακολουθώντας  επιμορφωτικά προγράμματα στο διδακτικό αντικείμενο των προκηρυσσόμενων θέσεων :  freestudies.gr

 

Μενού