Μοριοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 296

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ακόμα και σήμερα, παρατηρείται το εξής  φαινόμενο:  Άτομα με φυσικές αδυναμίες, να αντιμετωπίζουν μια ποικιλία από περιορισμούς όσον αφορά την πλήρη ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό και την ισότιμη συμμετοχή τους στις φυσικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Προκειμένου να αρθούν  οι περιορισμοί, να μειωθούν και ακόμη να εξαλειφθούν πλήρως τα εμπόδια, είναι αναγκαία η απόκτηση εξειδικευμένων μεθόδων ψυχοπαιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της σωστής κατάρτισης των εκπαιδευτικών, προσφέρουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Μοριοδοτούμενη Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – Από τη Θεωρία στην Πράξη.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παρέχει  εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση σε θέματα ειδικής αγωγής. Επιπλέον, η παρακολούθηση του προγράμματος αναμένεται να ωφελήσει τους συμμετέχοντες, τόσο γνωστικά όσο και επαγγελματικά.

Συγκεκριμένα, όλοι όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα αναμένεται:

  • Να έχουν αποκτήσει γνώση των σύγχρονων μεθόδων διδακτικής.
  • Να πραγματοποιούν διδακτικούς σχεδιασμούς που να εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία και τους στόχους της ειδικής αγωγής.
  • Να οργανώνουν προγράμματα διδασκαλίας σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές μεθόδους προσέγγισης της διδασκαλίας για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε Δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Να έχουν αποκτήσει αυξημένα επαγγελματικά προσόντα, επικυρωμένα με βεβαίωση παρακολούθησης.

Τo σεμινάριο απευθύνεται:

  • Σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση.
  • Σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, νηπιοβρεφοκόμους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό καθώς και άλλους ειδικούς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία (Πτυχιούχοι: ΑΕΙ Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, ΤΕΙ: Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, ΙΕΚ: Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, Νοσηλευτικής και συναφών ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής).
  • Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων.
  • Σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. ΙΕΚ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο μοριοδοτείται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την προσκλήσεις  εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και άλλες κρατικές προσκλήσεις.

Έναρξη επόμενου τμήματος: 07/05/2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ κι ένας εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο elearn.elkedim@gmail.com ή στο τηλέφωνο 210 7101894.

Μενού