Green party junior στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 291

7347922d07b725120d0140d6e0af7c53_XLΜε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο γιορτές γειτονιάς για το Περιβάλλον υπό τον τίτλο «Green Party Junior» στις περιοχές της Άνω Τούμπας και της Χαριλάου.

Τα «Green Party Junior» με πρωταγωνιστές τα παιδιά διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της επερχόμενης κεντρικής εκδήλωσης του δήμου «Green Party – Ζω Οικολογικά, Καθημερινά».

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Μαΐου στην Πλατεία Χαριλάου (Μαρασλή και Παπαναστασίου) και το Σάββατο 31 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 22:00, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Κλεάνθους- Λαμπράκη).

Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως κατασκευές με πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργική μαγειρική, χορό, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, face- painting, κυνήγι θησαυρού και οικολογικά επιδαπέδια παιχνίδια. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα και δράσεις μαθητών, που προέκυψαν από σχετικά εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα.

Στο πλαίσιο των δύο «Green Party Junior» θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων, ενώ για πρώτη φορά ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί μια νέα ζώνη «Book- Crossing» προσκαλώντας τους πολίτες να φέρουν όποιο βιβλίο δεν χρειάζονται και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο της επιθυμίας τους.

Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι η μείωση του πλαστικού σε καθημερινή βάση και κυρίως η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας. Για το σκοπό αυτό θα διανεμηθούν στο πλαίσιο των δύο γιορτών δωρεάν πάνινες τσάντες.

Ακόμη, οι μαθητές του 74ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το σύνθημα της καμπάνιας του δήμου «Κάνε κάτι δραστικό, κόψε το πλαστικό» θα μοιράσουν πάνινες τσάντες, το πρωί της Παρασκευής 30 Μαΐου, έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής Χαριλάου, παρουσία του Αντιδήμαρχου Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Οι γιορτές γειτονιάς αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για τα παιδιά και μεγάλους να παίξουν, να διασκεδάσουν και παράλληλα να μάθουν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική αγωγή είναι πολύ σημαντική, ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε στο μέλλον πολίτες που σέβονται και φροντίζουν την πόλη τους. Και το φετινό “Green Party” μας υπενθυμίζει να ”Ζούμε Οικολογικά – Καθημερινά”».

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν σεμινάρια Αναζήτησης Εργασίας
Προηγούμενο άρθρο
Πού τοποθετούνται 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί
Μενού