Στις 2 Δεκεμβρίου η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για επιχειρήσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 256

ESEEH πορεία της σχεδιαζόμενης απλοποίησης των καθεστώτων παροχής διοικητικών αδειών και εγκρίσεων προς τις επιχειρήσεις βρέθηκε Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και τους τρόπους της πλέον αποτελεσματικής υλοποίησής της και ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και εποικοδομητική.

Η ΕΣΕΕ στηρίζει την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας, οι χρόνιες διοικητικές στρεβλώσεις εμποδίζουν την ορθολογική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στοιχίζουν χρόνο και χρήμα, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολυτέλεια που δεν την έχουμε στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης.

Τέλος, ΕΣΕΕ και Υπουργείο συμφώνησαν, η δημόσια παρουσίαση της συγκεκριμένης διοικητικής μεταρρύθμισης να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.

Μενού