Προσλήψεις γιατρών με μπλοκάκι στα νοσοκομεία για τα κενά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 294

gewrgiadhsΟι ΥΠΕ θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις ιατρών με μπλοκάκι για τα καλύψουν τα κενά σε νοσοκομεία μέχρι ότου γίνει διαγωνισμός για προσλήψεις μόνιμων γιατρών .

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η έλλειψη των ειδικευμένων ιατρών που διαπιστώνεται σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τις ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
«Η διοίκηση ενός νοσοκομείου με την έγκριση της ΥΠΕ θα μπορεί να προσλαμβάνει με μπλοκάκι, δηλαδή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ιδιώτη γιατρό εκεί όπου υπάρχει έλλειψη, ώστε μέχρις ότου γίνει διαγωνισμός και να πάρουμε κανονικό μόνιμο γιατρό, να μπορεί να εξυπηρετείται ο πληθυσμός στο νοσοκομείο χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει ο ίδιος στον ιδιώτη και να πληρώνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, τη Δευτέρα στη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Star, επισημαίνοντας ακόμη ότι «οι προσλήψεις δεν είναι εύκολες, τουλάχιστον ακόμη».
Αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι τοποθετούνται στα νοσοκομεία για ένα έτος, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν το μειονέκτημα αφενός της ετήσιας θητείας, αφετέρου της μεγάλης γραφειοκρατικής διαδικασίας. Η σχετική ρύθμιση που θα δώσει το πράσινο φως στις ΥΠΕ για τη σύναψη συμβάσεων έργου με ειδικευμένους ιατρούς, θα περιέχεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΙΕΚ ΟΑΕΔ προσλήψεις ωρομίσθιων 2013 2014
Προηγούμενο άρθρο
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης 445 ανέργων στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Μενού