Απασχόληση 200 νέων επιστημόνων μέσω του έργου TRIGGER

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 248

INTERREG-logoΤην πόρτα για την αξιοποίηση του έμψυχου επιστημονικού δυναμικού Ελλάδας και Βουλγαρίας στην αγορά εργασίας, άνοιξε η σημερινή υπογραφή στο ΥΜΑΘ της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης του έργου «TRIGGER», που αφορά στην ένταξη στην αγορά εργασίας 200 άνεργων απόφοιτων πανεπιστημίων από τις επιλέξιμες περιοχές της Ελλάδα και της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα για την πατρίδα μας, ως επιλέξιμες περιοχές θεωρούνται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 24 μήνες και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, με τους νέους επιστήμονες που θα επιλεγούν να δραστηριοποιούνται σε θεματικούς τομείς με μελλοντική προοπτική, όπως είναι για παράδειγμα οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η πληροφορική και η διαχείριση αποβλήτων.

Αναφερόμενος στη σημασία του γεγονότος ότι το ΥΜΑΘ συμμετέχει για πρώτη φορά ως επικεφαλής εταίρος στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG) Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σημείωσε ότι πέρα από την ανταλλαγή εξειδικευμένου προσωπικού και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δυο οικονομιών, ο μεγαλύτερος στόχος του «TRIGGER» είναι «να δείξουμε στους αποφοίτους πανεπιστημίων ότι στην Ελλάδα κάτι αλλάζει. Ότι το πανεπιστήμιο δεν παράγει άνεργους επιστήμονες και ότι η Ελλάδα παύει να διώχνει τα παιδιά της. Να τους αποδείξουμε δηλαδή, ότι επιτέλους δημιουργείται ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που αναπτερώνει τις προσδοκίες τους, μέσα από μια συγκεκριμένη στόχευση που σπάει το φαύλο κύκλο της χαμηλής ανταγωνιστικότητας».

Μενού