Έναρξη προγράμματος συμβουλευτικής γονέων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 275

PrintΗ ένταξη του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούρια φάση ζωής όχι μόνο για το παιδί αλλά για όλη την οικογένεια. Μια νέα πραγματικότητα κατά την οποία το παιδί βγαίνει από το στενό και απόλυτα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον και κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μικρογραφία της κοινωνίας όπως ο παιδικός σταθμός.

Με αφορμή το νέο αυτό βίωμα αναδύονται πλήθος ερωτηματικά και έντονα συναισθήματα αφού χρειάζεται να γίνει ομαλά η προσαρμογή σε νέα δεδομένα σε ότι αφορά τον τρόπο που το παιδί έχει να ενσωματωθεί στον παιδικό σταθμό. Επίσης παρέχεται δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική σε γονείς που αντιμετωπίζουν θέματα με τα παιδιά τους. Πολλές φορές οι γονείς προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα που τους απασχολεί το προσεγγίζουν περιμετρικά. Με συνέπεια να αγνοούν την ουσία του.

Όσοι γονείς το επιθυμούν, μπορούν να συναντήσουν κατ΄ιδιαν τον ψυχολόγο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργασία των γονέων με τον ειδικό ψυχολόγο με σκοπό να δοθεί βοήθεια στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του.

Ο ψυχολόγος της Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δέχεται κάθε Τρίτη στον Παιδικό Σταθμό Μ. Αλέξανδρος (τηλ. 2310944447) και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στον Παιδικό Σταθμό Φωκά (2310856313) από τις 08.30 π.μ. έως τις 10.30 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Από τις 15 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, θα ξεκινήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων, με τον ψυχολόγο και τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών, σε ομάδες των 20-25 ατόμων. Είναι πολύ σημαντικό και οι ίδιοι οι γονείς να προετοιμαστούν ψυχολογικά και να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα για να μπορέσουν να προετοιμάσουν με τη σειρά τους κατάλληλα το παιδί.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στους διοικητικούς υπαλλήλους των παιδικών σταθμών. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης αιτήσεων, θα γίνει ο προγραμματισμός των συναντήσεων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επίδομα μακροχρόνια ανέργων ποιοι το δικαιούνται απο το 2014
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις γυμναστών στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού
Μενού