Φόρος στα αγροτεμάχια 2014 πόσο θα είναι ανα στρέμμα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 232

agrotemaxiaΣτα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα θα είναι o φόρος στα αγροτεμάχια ,για το 90% των ιδιοκτητών καθώς βρίσκονται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες, σύμφωνα με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών χθες, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, για διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Επίσης, φόρο ακινήτων θα πληρώσουν και τα μαντριά και οι γεωργικές αποθήκες.
Ο φόρος στα μαντριά και τις αγροτικές αποθήκες θα υπολογίζεται , με το γινόμενο της επιφάνειας του κτίσματος, επί το βασικό φόρο, που προκύπτει από τη τιμή ζώνης σε συνδυασμό με τη φορολογική ζώνη, επί το συντελεστή παλαιότητας κτίσματος, επί το συντελεστή απομείωσης επιφάνειας, καθώς και επί το συντελεστή βοηθητικών χώρων και το συντελεστή ημιτελούς κτίσματος, κατά περίπτωση.
Ο φόρος στα αγροτεμάχια θα υπολογίζεται θα υπολογίζεται αναλόγως της Αρχικής Βασικής Αξίας του (η οποία περικλείει τα βασικά χαρακτηριστικά της γεωγραφικής θέσης του γηπέδου), καθώς και μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως το είδος χρήσης του γηπέδου (συντελεστές χρήσης για: μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια 2,5), η απόστασή του από τη θάλασσα και η πρόσοψη στο οδικό δίκτυο.
Ειδικά όσον αφορά στο συντελεστή πρόσοψης, σε σχέση με το σχέδιο που είχε διαρρεύσει στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει προσαύξηση του φόρου σε περίπτωση που ένα οικόπεδο «βλέπει» σε αγροτικό δρόμο, ενώ για πρόσοψη σε εθνική και επαρχιακή οδό οι συντελεστές είναι 1,2 και 1,1 αντίστοιχα.
Οι βοηθητικοί χώροι εντός αγροτεμαχίου αυξάνουν το φόρο σε ποσοστό 10%, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει κατοικία η οποία δεν είναι η μοναδική για την οικογένεια, η φορολογική επιβάρυνση του γηπέδου αυξάνεται.
Για μεγάλες αγροτικές καλλιέργειες πάνω από τα 130 στρέμματα υπάρχει μείωση του φόρου αφού για εκτάσεις από 130.001 έως 500.000 στρέμματα εφαρμόζεται συντελεστής απομείωσης 0,6 και για εκτάσεις άνω των 500.000 συντελεστής απομείωσης 0,4.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
7 υπάλληλοι στο Δήμο Αγρινίου
Προηγούμενο άρθρο
Έρχεται το Επενδυτικό Ταμείο
Μενού