Δεν θα φορολογηθούν αγροτικές αποθήκες με τον ΕΝΦΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 267

142282-kivernisiΔεν θα επιβαρυνθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων αφού το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ οι αποθηκευτικοί χώροι δηλαδή οι αγροτικές αποθήκες που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν.

Συγκεκριμένα δεν θα φορολογηθούν αγροτικές αποθήκες σύμφωνα διάταξη που θα προβλεφθεί στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μετά τις πολλές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο νέος φόρος ακινήτων .
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, κατέθεσαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Iορδάνη Τζαμτζή.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».
Όπως ενημέρωσε μάλιστα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο επικεφαλής των ερωτώντων βουλευτών, αύριο το πρωί ομάδα των βουλευτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να του αναπτύξουν διεξοδικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνσή τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική, και καταθέτουν σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Έρχονται οι προϋποθέσεις για το Ελληνικό Γάλα
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη εκπαιδευτικών στις ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ 2013 – 14
Μενού