Απο σήμερα το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 231

ipourgio2Σήμερα 1η Νοεμβρίου ξεκινά η δωρεάν διανομή τροφίμων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με πρώτα διανεμόμενα προϊόντα τα ζυμαρικά και την κεφαλογραβιέρα.

Ο πρώτος σταθμός διανομής είναι το “Χαμόγελο του Παιδιού” στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στις 12.30 (Δ/νση: Στουντίου και Γκλιάτη 2) στο Μαρούσι.

Στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα ξεκινήσει η διανομή και των άλλων προϊόντων και στην υπόλοιπη επικράτεια, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Πρόκειται δε για πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Να σημειωθεί οτι το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων, θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (Κοινωνικοί Εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα.

Μενού