Δείτε αναλυτικά το σχέδιο για τις 10.659 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2014

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 267

ERGASIA (3)Στην τελική ευθεία έχει τεθεί το σχέδιο 10.659 προσλήψεων για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου τα έτη 2013-2014 που έχει συμφωνήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα.

Η ελληνική κυβέρνηση με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμά ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και 582 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του Λιμενικού Σώματος έχουν οι Ελληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, ενώ λίγες θέσεις θα καταλάβουν και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσης καταγράφονται και 1.800 προσλήψεις οι οποίες μπορούν να επιμεριστούν στα υπουργεία σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών. Οι εκτιμώμενοι αριθμοί αποτελούν το «ταβάνι» των προσλήψεων που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην επιλογή να προτάξει 10.659 προσλήψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στους τομείς:

2.239 προσλήψεις θα υλοποιηθούν στον τομέα της Ασφάλειας και αφορούν τους 1.119 απoφοίτους των στρατιωτικών σχολών καθώς και 1.120 ένστολους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκ των οποίων ένας μεγάλος αριθμός θα απασχοληθεί στη φύλαξη των δικαστηρίων.

Στον τομέα της Υγείας θα πραγματοποιηθούν 1.987 προσλήψεις για τη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και στων κέντρων υγείας των παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα, θα στελεχωθούν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και των μεταμοσχεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Εως το τέλος του 2013 θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ οι υπόλοιπες 687 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η πρόσληψη του νοσηλευτικού προσωπικού θα πραγματοποιηθεί μέσω του κυλιόμενου πίνακα του ΑΣΕΠ.

Στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες θα προσληφθούν 800 νέοι υπάλληλοι

Στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και στον ΟΑΕΔ θα πραγματοποιηθούν 1.500 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού υψηλών προσόντων, ενώ θα στελεχωθεί με νέο προσωπικό και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και στις περιφέρειες θα προσληφθούν περίπου 800 νέοι υπάλληλοι, κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων σε ειδικότητες που θα καθοριστούν μετά την αξιολόγηση των δομών.

Στον χώρο της εκπαίδευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι και 513 προσλήψεις εκπαιδευτικών το καλοκαίρι του 2014.

Στο Λιμενικό θα προσληφθούν συνολικά 350 άτομα τη διετία 2013 – 2014.

Τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις για τη διετία 2013-2014 κατέχει το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν 2.150 νέοι διορισμοί. Συγκεκριμένα το 2014 αναμένεται να προσληφθούν αρχικά 1.300 οικονομολόγοι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχο των εσόδων του Δημοσίου. Εως το τέλος του έτους αναμένεται η έγκριση της πρόσληψης 300 οικονομολόγων με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ επιπλέον 1.000 εφοριακοί θα προσληφθούν μέσα στο 2014.

Οι 300 θέσεις ΠΕ Εφοριακών αναμένεται να καλυφθούν από τους επιλαχόντες της τελευταίας προκήρυξης του υπουργείου Οικονομικών ( 1Κ/2013) για την ίδια ειδικότητα, ενώ για τις υπόλοιπες 1.000 θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2014 να προκηρυχτεί διαγωνισμός για ακόμα 850 πτυχιούχους οικονομικών σχολών που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Θα επιμεριστούν 1.470 νέες θέσεις σε διάφορα υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν εργαζόμενοι με υψηλά προσόντα ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφωθούν με τα νέα οργανογράμματα που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο υπάρχουν 850 κενές θέσεις που αφορούν κυρίως γραμματείς σε δικαστήρια και 200 στελέχη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ενας σημαντικός αριθμός κενών θέσεων που αφορούν όμως προσωπικό χαμηλών προσόντων (διοικητικό προσωπικό, φύλακες κ.τ.λ.) θα καλυφθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τμήμα των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητικότητα όπως είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι, που διαθέτουν οικονομικά πτυχία, θα τοποθετηθούν είτε στην Οικονομική Αστυνομία είτε στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης οι ανάγκες για φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και για διοικητικό προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Στην τελική ευθεία 3 διαγωνισμοί

Λιμενικό
150 δόκιμοι υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες

Λίγο πριν από τις γιορτές τοποθετούν οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Σώματος την έκδοση της νέας προκήρυξης πρόσληψης 60 Δόκιμων Υπαξιωματικών, ενώ ο τρίτος διαγωνισμός που αφορά την κατάταξη 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων αναβάλλεται για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Ελληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, ενώ λίγες θέσεις θα καταλάβουν και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 2014 θα δημιουργηθεί η Ακαδημία του Λιμενικού Σώματος, στην οποία θα εισάγονται οι υποψήφιοι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η διαδικασία εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα θα γίνεται μέσα από τις Πανελλαδικές, όπως ισχύει για την Ελληνική Αστυνομία. Ο διαγωνισμός που αφορά την κατάταξη 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ακόλουθοι Τύπου
Διαγωνισμός για 10 θέσεις στη Διπλωματική Ακαδημία

Συνολικά 200 υποψήφιοι συμμετέχουν στον διαγωνισμό για 10 θέσεις ακολούθων Τύπου στις πρεσβείες. Οι γραπτές εξετάσεις διεξάγονται από τη Διπλωματική Ακαδημία στην οποία και θα φοιτήσουν οι επιτυχόντες.

Στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας θα αναρτηθούν τα ονόματα των υποψηφίων των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές, αλλά και το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά και προφορικά σε έξι πρωτεύοντα μαθήματα (τρεις γλώσσες, ιστορία, διεθνές δίκαιο, οικονομία) και μόνο προφορικά σε δευτερεύοντα πιο εξειδικευμένα. Εξετάσεις προβλέπονται υποχρεωτικά και στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά προαιρετικά σε επιπλέον ξένες γλώσσες. Ο μαραθώνιος θα κλείσει με συνέντευξη των υποψηφίων.

Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα εισαχθούν 160 δόκιμοι πάρεδροι – πρωτοδικείων, εισηγητές Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου και εισαγγελείς. Στο προκριματικό στάδιο συμμετείχαν 4.000 υποψήφιοι και αναμένουν τα αποτελέσματα για να δουν πόσοι θα περάσουν στο τελικό στάδιο.

Στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης οι 200 πρώτοι στη βαθμολογία του προκριματικού σταδίου θα εξεταστούν σε επιπλέον μαθήματα για να επιλεγούν οι 100. Τέλος, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από την προφορική εξέταση θα επιλεγούν οι 10 νέοι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Στρατός
50 οπλίτες στις Ειδικές Δυνάμεις έως πέντε έτη

Αμεσα θα προσληφθούν 50 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, οι οποίοι θα «μοιραστούν» στον Στρατό και στο Ναυτικό. Συγκεκριμένα από 25 Οπλίτες θα κατανεμηθούν στα δύο Σώματα, με προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών των Ειδικών Δυνάμεων και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Το νέο προσωπικό θα μπορεί να υπηρετήσει από τρία έως πέντε έτη, λόγω αδυναμίας προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, ορίζεται σε 50 ο αριθμός των ανακατατασσόμενων οπλιτών και επανακατατασσόμενων εφέδρων που θα προσλαμβάνονται από το 2014 και κάθε χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες των Γενικών Επιτελείων.

Πηγή: Εθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
e-ξυπνες πωλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Προηγούμενο άρθρο
Μεγάλη ζήτηση για θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ
Μενού