Σήμερα οι οριστικοί πίνακες για την τοποθέτηση 27.948 ανέργων σε επιλεγμένους φορείς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 204

OAED_b2Τέσσερα νέα προγράμματα που θα ωφελήσουν 26.000 ανέργους κυρίως νέους θα προωθήσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2014.

Τα προγράμματα προβλέπουν :
  • επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 4.000 ανέργους ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού.( Αναμένεται δημόσια πρόσκληση)
  • επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ»
  • επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών.
  • Οικονομική ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».
Σήμερα αναμένεται να αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας για την τοποθέτηση έως 31 Δεκεμβρίου 27.948 ανέργων κατηγοριών ΠΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΥΕ σε επιλεγμένους φορείς αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την τοποθέτηση 7.400 ανέργων σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 10.000 ανέργους κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ήδη οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί στους επιβλέποντες φορείς (Δήμοι -Περιφέρειες).

Η τελευταία δημόσια πρόσκληση που θα ανακοινωθεί (αν είναι εφικτό έως το τέλος του μηνός) είναι για την τοποθέτηση 4.413 ανέργων μέσω του προγράμματος Ψηφιακής Σύγκλισης.

«Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για τα μέτρα του ελληνικού δημοσίου» τονίζει ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου «ο ΟΑΕΔ διαχειρίστηκε τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων ανέργων με προσκλήσεις,αιτήσεις, ενστάσεις, οριστικούς πίνακες και τοποθετήσεις».

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: 41.904 αιτήσεις για 10.000 θέσεις
Προηγούμενο άρθρο
Τέσσερα νέα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων
Μενού