Θέστε νέους στόχους και προωθείστε την επιχείρησή σας το 2014 με τα ακόλουθα βήματα !

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 226

2014Κάποιες ημέρες μόνο πριν τη νέα χρονιά και, όπως είναι λογικό, έχει έρθει η ώρα για να θέσουμε τους νέους στόχους της επόμενης. Κάθε νέα χρονιά περνάει μέσα στο μυαλό μας σαν κάτι το καινούριο και το φρέσκο και μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για να κάνουμε νέα σχέδια και να θέσουμε νέες βάσεις. Ας το εκμεταλλευτούμε αυτό λοιπόν για να βελτιώσουμε και την απόδοση της επιχείρησής μας.

Όποιοι κι αν θα είναι τελικά οι στόχοι της επιχείρησής μας για τη χρονιά που θα έρθει, καλό είναι να καταλήξουμε σε αυτούς μέσα από τα ακόλουθα βήματα:

Πάει ο παλιός ο χρόνος;

Σίγουρα σε λίγες μέρες το 2013 θα αποτελεί παρελθόν, αλλά δε σημαίνει πως ότι συνέβη μέσα σε αυτή τη χρονιά ξαφνικά θα εξαφανισθεί.

Πριν ξεκινήσουμε να θέτουμε τους στόχους μας για το 2014, καλό είναι να αναλογισθούμε τι πήγε καλά την προηγούμενη χρονιά και τι όχι.

Ας κρατήσουμε τα λάθη του παρελθόντος, όχι για να μας αποθαρρύνουν, αλλά για να τα μελετήσουμε και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις που θα μας βοηθήσουν, ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

Μέσα από μία τέτοια διαδικασία ασφαλίζουμε την επιχείρησή μας και την κάνουμε ακόμη πιο δυνατή.

Επειδή όμως δε χρειάζεται να είμαστε αποκλειστικά και μόνο αυστηροί με τους εαυτούς μας, ας θυμηθούμε και ό,τι δούλεψε και πέτυχε μέσα στη χρονιά. Ας κρατήσουμε αυτές τις επιτυχημένες περιπτώσεις σαν σωστές κινήσεις που μπορούμε να επαναλάβουμε ή να εξελίξουμε για τη χρονιά που θα μας έρθει.

«Βρείτε» τους πελάτες σας.

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για το πλάνο προώθησης της επιχείρησής σας τη νέα χρονιά, ξεκινήστε από τα βασικά. Καθορίστε ακριβώς ποιες είναι οι ομάδες των καταναλωτών που απευθύνεστε. Κάντε την κατάλληλη έρευνα και αφιερώστε τον ανάλογο χρόνο για να απαντήσετε σε ένα βασικό ερώτημα που όμως θα δίνει ξεκάθαρες λύσεις σε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που θα χρειαστεί να απαντήσετε στη συνέχεια. Είναι μία επένδυση που αξίζει κάθε κόστος.

Επιτέλους… Επιχειρήστε διαδικτυακά!

Αν έχετε ακόμη το δίλημμα του «να κάνω τελικά σελίδα ή όχι», έχετε ήδη καθυστερήσει!

Αν μάθαμε κάτι με απόλυτη σιγουριά μέσα στο 2013, είναι το ότι στον χώρο τηςεπιχειρηματικότητα όλα πλέον ξεκινούν με μία αναζήτηση και ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν που σε ποια επιχείρηση θα απευθυνθούν είτε με τη βοήθεια του υπολογιστή τους είτε του κινητού τους τηλεφώνου.

Βάλτε στόχο τη νέα χρονιά όταν κάποιο από του καταναλωτές που στοχεύετε κάνει μία αναζήτηση σχετική με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας να βρει εσάς στις πρώτες θέσεις της μηχανής αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε όλα τα μέσα που μας δίνει απλόχερα το διαδίκτυο για να επιτύχετε αυτό τον στόχο και να δείτε τις πωλήσεις και τα έσοδά σας να ανεβαίνουν, όπως σε εκατομμύρια άλλες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Εσείς, γιατί να μείνετε απ’ έξω;

Δώστε στην επιχείρησής σας την οργάνωση που της αξίζει.

Η επιτυχία μίας επιχείρησης ξεκινάει από την υγιή λειτουργία της. Αν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται για τη δική σας επιχείρηση ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να το διορθώσετε.

Ξεκινήστε μόνοι σας, ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού την αναδιοργάνωση των εσωτερικών διεργασιών της επιχείρησής σας, χωρίς να το καθυστερείτε και πολύ. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό των εργαζομένων που διαθέτετε μία επιχείρηση πρέπει πάντα να είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Απαντήστε στα ακόλουθα ερωτήματα και καταγράψτε διεξοδικά τι συμβαίνει με:

Τη διαχείριση των πελατών σας. Ποια είναι τα δεδομένα που διατηρείτε και για ποιους σκοπούς; Ποια είναι η διαδικασία προσέγγισης, εξυπηρέτησης, αλλά και της “after – sales” εξυπηρέτησης που ακολουθείται σε κάθε νέο αλλά και επαναλαμβανόμενο πελάτη σας.

Τη γενικότερη οργάνωση της επιχείρησης. Ποια είναι τα καθήκοντα κάθε τμήματος και κάθε εργαζομένου της επιχείρησής σας. Ποιο είναι οι στόχοι που πρέπει να επιτυγχάνει ο καθένας και πως αυτοί οι στόχοι βοηθούν στην επιτυχία ολόκληρης της επιχείρησης; Τι αποτελέσματα πρέπει να φέρνει ένας πελάτης σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο;

Την οικονομική σας διαχείριση: Ποιες είναι οι οικονομικές σας υποχρεώσεις και κατά πόσο είστε συνεπείς σε αυτές. Είστε οικονομικά τακτοποιημένοι με όλους τους πελάτες σας; Πως τιμολογείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας; Αυτή η τιμολογιακή πολιτική καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Μην ξεχνάτε ότι πάνω από όλα μία επιχείρηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος για να επιβιώσει πρέπει να έχει:

  • Σωστή οικονομική λειτουργία.
  • Σωστή οργάνωση.
  • Την κατάλληλη και συνεπή προβολή.

Κάντε αυτό το τρίπτυχο κύριο γνώμονα λειτουργίας σας και δημιουργήστε τους στόχους σας για το νέο έτος γύρω από αυτό. Από εκεί και πέρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγαπάτε την επιχείρησή σας και να κάνετε το καλύτερο δυνατό για αυτήν.

Πηγή: dingo.gr

Μενού