ΟΑΣΑ: Προσλήψεις από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 284

elegktes-sta-leoforiaΣτην πρόσληψη με πεντάμηνες συμβάσεις περίπου 200 ελεγκτών κομίστρου, οι οποίοι θα προέρχονται – για πρώτη φορά – από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ, αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).Με τις προσλήψεις αυτές η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει να καλύψει τα κενά στον τομέα των ελέγχων, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.

Οι προσλήψεις αναμένεται να γίνουν το προσεχές διάστημα, ενώ οι 200 νέοι ελεγκτές θα διαμοιραστούν ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις εταιρίες Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) και Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Ειδικά η δεύτερη, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες ελέγχων που δημιούργησε η ένταξη στο δίκτυο του Μετρό των εφτά νέων σταθμών του.

Την αντίθεσή τους στις προσλήψεις αυτές εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, που σημειώνουν ότι η ΣΤΑΣΥ έχει δραματικές ελλείψεις προσωπικού, όμως για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της απαιτούνται προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ επιλέγει να τις καλύψει, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, προσλαμβάνοντας μόνο για 5 μήνες 200 άτομα για την θέση των ελεγκτών κομίστρου, με καθαρές αποδοχές της τάξης των 450 ευρώ το μήνα.

«Το μόνο, που θέλει είναι να κρατήσει κάποιους εργαζόμενους σε ομηρεία μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου, δίνοντας τους αντί για μισθό ένα…. φιλοδώρημα. Η μαυρογιαλουρίστικη αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ επισημαίνει, πως για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της ΣΤΑΣΥ απαιτούνται προσλήψεις σε τακτικό προσωπικό που θα αμείβεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θα έχει συγκροτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Πηγή: zougla.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ε.Ε.: Έγκριση 36 εκ. για επενδύσεις σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Attica Bank : Μεγάλος διαγωνισμός για τους κατόχους προπληρωμένων καρτών
Μενού