Παράταση Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος Λόγω Αναπηρίας, απο τα Κ.Ε.Π.Α

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 246

amea-ΚΕ.Π.ΑΜε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, δίνεται παράταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, εφόσον εκκρεμεί ιατρική κρίση στις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).  

Η παράταση χορηγείται προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία εξέτασης και με την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από τις πρόσφατες απεργίες του ιατρικού προσωπικού.
Το υπουργείο Εργασίας, μέσα από επίμονες προσπάθειες για οργανωτική ανασυγκρότηση με στόχο την ελαχιστοποίηση των διαδικασιών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά το έργο των ΚΕΠΑ.
Με την ένταξη επιπλέον προσωπικού στο Ειδικό Σώμα Ιατρών των Υγειονομικών Επιτροπών καθώς και με την κατάρτιση λίστας 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ’ αόριστον, έχει δοθεί οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούσε πολλούς συμπολίτες μας και πλέον δεν χρειάζεται να επαναξιολογούνται.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βελτιωθούν σημαντικά οι αναγκαίοι χρόνοι εξέτασης πρωτοείσακτων αιτημάτων καθώς ο μέσος χρόνος αναμονής για εξέταση στην Αττική είναι 1 μήνας για όλες τις ειδικότητες πλην των νευρολογικών και ψυχιατρικών περιστατικών στα οποία η μέση αναμονή ανέρχεται στους 2 μήνες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα είναι 2 μήνες για όλες τις ειδικότητες και 4-5 μήνες σε νευρολογικές και ψυχιατρικές περιπτώσεις.
Μενού