Διεκδικείστε μια από τις 1.300 θέσεις εργασίας στις εφορίες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 194

3Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη 300 εφοριακών από τους πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ ενώ θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός –μέσω ΑΣΕΠ- για την επιλογή 1.000 Εφοριακών στο υπ. Οικονομικών.

Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί ήδη στην Ανεξάρτητη Αρχή και η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να μη λήξει το εννεάμηνο ισχύος των πινάκων της προηγούμενης προκήρυξης (1Κ/2013).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνος, βάσει του νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» δίνεται η δυνατότητα κάλυψης θέσεων σε κάποιον φορέα χωρίς την έκδοση προκήρυξης, αλλά μέσω της πρόσληψης προσωπικού από τους πίνακες επιλαχόντων άλλων προκηρύξεων που έχει πραγματοποιήσει το ΑΣΕΠ.

Προϋπόθεση, οι θέσεις να αφορούν τις ίδιες ειδικότητες και κλάδους υπαλλήλων, καθώς και να μην έχει μεσολαβήσει διάστημα άνω των 9μηνων από τη δημοσίευση των διοριστέων της προκήρυξης, από την οποία θα γίνει χρήση των πινάκων και επιλαχόντων. Στους πίνακες αυτούς είναι ήδη εγγεγραμμένα γύρω στα 1.000 άτομα που πήραν μέρος στο διαγωνισμό του περασμένου Απριλίου και δεν διορίστηκαν.

Συνεπώς το ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες μέρες θα καλέσει εκείνους που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια από τους πίνακες αυτούς και :

1) Θα προτείνει στους υποψήφιους να καταλάβουν τη νέα θέση με έγγραφη ειδοποίηση

2) Μέσα σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να δηλώσουν γραπτώς αν αποδέχονται τη νέα θέση. Η δήλωση κατατίθεται στην Ανεξάρτητη Αρχή ή αποστέλλεται σε αυτό μέσω φαξ.

3) Αν δεν υποβληθεί η δήλωση, τεκμαίρεται το συμπέρασμα ότι ο υποψήφιος δεν αποδέχεται την προτεινόμενη θέση, οπότε το ΑΣΕΠ προχωρά στον επόμενο κατά σειρά επιλαχόντα, χωρίς ο πρώτος υποψήφιος να διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά την πρόσληψη των 300 Ελεγκτών Εσόδων θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός –μέσω ΑΣΕΠ- για την επιλογή 1.000 Εφοριακών στο υπ. Οικονομικών.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με το σύστημα μορίων, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά προς την Ανεξάρτητη Αρχή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.asep.gr, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο οικονομικό ή στο νομικό πεδίο.

Πηγή: Έθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπουργείο Τουρισμού : Ταχύρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγών
Προηγούμενο άρθρο
Πρώτος μισθός έως 5.200 ευρώ στον κλάδο της Ναυτιλίας
Μενού