Πρόσληψη 200 εργαζομένων από τη ΣΤΑ.ΣΥ.

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 211

stasy_podilata_carousel_02Στην πρόσληψη έως και 200 ατόμων θα προχωρήσει η ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) το προσεχές διάστημα προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η παράδοση στην κυκλοφορία των νέων σταθμών του μετρό.

Η παράδοση στην κυκλοφορία των νέων σταθμών του μετρό φέρνει νέες προσλήψεις 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες)

Το τεύχος του διαγωνισμού αναμένεται να είναι έτοιμο έως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, καθώς ήδη ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με έγγραφό του που εστάλη στη διοίκηση της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, την καλεί να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Οι προσλήψεις θα αφορούν ηλεκτροδηγούς, εκδότες και ελεγκτές εισιτηρίων, καθώς επίσης τεχνικό προσωπικό και όχι διοικητικούς.

Ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, καθώς τις μέρες που θα ακολουθήσουν η επιτροπή που συγκροτήθηκε θα ξεκαθαρίσει τα κενά και τις ελλείψεις στην εταιρεία. Εκτιμάται ότι η ΣΤΑΣΥ χρειάζεται περίπου 300 άτομα αλλά ο αριθμός των προσλήψεων θα εξαρτηθεί και από τον προϋπολογισμό της εταιρείας, δεδομένου ότι πλέον δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση.

Συμβασιούχοι
Προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές θα έχουν οι παλαιοί συμβασιούχοι, οι οποίοι είχαν απολυθεί από το μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που έκανε λόγο για αθρόες κομματικές προσλήψεις κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η εν λόγω προκήρυξη, εκτός από τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει επιπλέον μοριοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο του υφυπουργού, με το οποίο καλεί την εταιρεία να αποστείλει το σχέδιο προκήρυξης πριν από τη δημοσίευσή της στο γραφείο του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου.

Στο μεταξύ, νέο αίτημα -ύστερα από την απόρριψη του προηγούμενου- θα στείλει η ΣΤΑΣΥ προκειμένου να επιτραπεί η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό των συρμών του μετρό (στις εξωτερικές επιφάνειες επιτρέπεται) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις αναπληρωτών Νηπιαγωγών και Δασκάλων στα ολοήμερα σχολεία
Προηγούμενο άρθρο
Με αίτηση στην Τράπεζα η προστασία πρώτης κατοικίας
Μενού