Κατάρτιση και απασχόληση για 4.900 Μηχανικούς και Τεχνίτες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 260

1,2Έως και την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ωφελούμενοι (Τεχνίτες και Διπλωματούχοι Μηχανικοί) που περιλαμβάνονται στο «Μητρώο Ωφελουμένων» να παραλάβουν τις επιταγές κατάρτισης (voucher) αυτοπροσώπως, από τα γραφεία του ΤΕΕ. 

Η χορήγηση των επιταγών θα γίνει από τα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα ( Νίκης 4, 1ος όροφος) ή από το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, όπου έχει υποβάλει την αίτησή του ο κάθε δικαιούχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση» με συντονιστή το ΤΕΕ, έχει στόχο την ενίσχυση των ανέργων στο μεταλλευτικό κλάδο και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και τη σύζευξη της κατάρτισης με τις ανάγκες σε εξειδίκευση που απαιτεί η παραγωγική βάση της οικονομίας.

Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης, 4.900 άνεργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις εξελίξεις του κλάδου.

Τα προγράμματα κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση), διάρκειας 400 ωρών, θα υλοποιηθούν από τα κατά τόπους ΚΕΚ, με υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον του 30% των καταρτισθέντων διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών και για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 329 1222

Πηγή: Εθνος

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου ανακοινώνεται στην Ελλάδα κι επίσημα η έναρξη του Erasmus+
Προηγούμενο άρθρο
OAEΔ: 50.000 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας
Μενού