10.000 προσλήψεις στο δημόσιο το 2014

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 293

images2310.000 θα είναι περίπου οι προσλήψεις του δημοσίου το 2014 σύμφωνα με την αναλογία μία πρόσληψη και για κάθε αποχώρηση σύμφωνα με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Χριστοφιλοπούλου.

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στις προσλήψεις του δημοσίου που θα γίνουν εντός του 2014, επισημαίνοντας ότι «με τον κανόνα «ένα προς ένα», στο ΥΔΜΗΔ συντονίζουμε την προσπάθεια στοχευμένων προσλήψεων από διοριστέους του ΑΣΕΠ, σε υπηρεσίες του Δημοσίου όπου υπάρχει ανάγκη».

Οι προσλήψεις του δημοσίου υπολογίζονται σε περίπου 10.000 προσλήψεις σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η κατάργηση οργανισμών, οι οποίοι δεν είχαν επιχειρησιακή δραστηριότητα, δεν έχει τόσο δημοσιονομικό όφελος, όσο συμβολικό».

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου που προβλέπει το πρώτο κύμα καταργήσεων φορέων του δημοσίου. Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real», πρόσθεσε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν οι συγχωνεύσεις που έχουν ψηφιστεί ανά υπουργείο, διότι στόχος δεν είναι να κλείνουμε οργανισμούς, αλλά να ενδυναμώνουμε υπηρεσίες για τον πολίτη, όπως εκείνες που αφορούν στην σύνταξή του, την υγεία του, την φροντίδα των παιδιών του, την εκπαίδευση, τομείς που αυτή την στιγμή υποφέρουν από την κρίση».

Επίσης, αναφέρθηκε στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, με την κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων κλπ, καθώς και το νέο πλαίσιο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με τη θέσπιση ποσόστωσης στο άριστα, το μέσο βαθμό και αυτούς που μένουν κάτω από τη βάση, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορεί όλοι οι υπάλληλοι να είναι καλοί»

Πηγή: alexandreiagidas.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε τους πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα για 4.413 θέσεις για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ
Προηγούμενο άρθρο
Αμπατζόγλου: Πόσοι θα πάρουν το επίδομα μακροχρόνια ανέργων
Μενού