Γλιτώστε τις κατασχέσεις πληρώνοντας προσαυξήσεις και πρόστιμα στην Εφορία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 247

50-60Αντιμέτωποι με κατασχέσεις θα βρεθούν χιλιάδες πολίτες, καθώς τα νέα δεδομένα της εφορίας δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό για άμεση εξόφληση των χρεών.

Τα αυστηρότατα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις αναμένεται να οδηγήσουν ακόμα και στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με το δημόσιο να επιδιώκει αφενός την αύξηση των εσόδων και αφετέρου να τονώσει τη φορολογική συνείδηση των πολιτών. Στόχος είναι επίσης και η αποφυγή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών, υπό την απειλή των κατασχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, κάλεσε μέσω twitter του φορολογουμένους να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των οφειλών τους δίνοντας έστω και άτυπα ο,τι μπορούν. Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο δεν θα δημιουργεί νέες καθυστερημένες οφειλές, αφού θα παρουσιάζεται κινητικότητα στο φορολογικό προφίλ του οφειλέτη, αλλά ο πολίτης δεν θα κινδυνεύει από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Το “μυστικό” κρύβεται στο γεγονός ότι τα γκισέ της εφορίας έχουν σταματήσει να δέχονται πληρωμές, κάτι που γίνεται πλέον μόνο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Έτσι, ο εκάστοτε οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να πληρώνει ό,τι έχει, χωρίς να τον περιορίζει κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα συνδεδεμένο με τις ΔΟΥ και το προφίλ που διατηρεί στο Taxis.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τυπώσει την ταυτότητα οφειλής, είτε με αναγραφή του οφειλόμενου ποσού είτε χωρίς, επιλογή που πλέον του παρέχει το ίδιο το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις των έναντι πληρωμών, οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με τα “τσουχτερά” επιτόκια της εφορίας, τα οποία φυσικά διαφέρουν από αυτά του δημοσίου (8,76% για τον κόσμο, 6% όταν χρωστά το κράτος).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι έναντι πληρωμές αφορούν 1,8 εκατ. φορολογούμενους με χρέη έως 5.000 ευρώ.

newsbomb.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε τους πίνακες με τις προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ,τράπεζες και Εδικά Ταμεία
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε την λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα
Μενού