Voucher: Ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να ενεργοποιήσουν Επιταγή κατάρτισης έως 31/1

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 252

epitages2Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης τους μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014.
Διαδικασία ενεργοποίησης Voucher

Για να ενεργοποιήσετε την επιταγής κατάρτισης σας (voucher) θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

Βήμα 1: Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κάθε ωφελούμενος που έχει επιλεγεί μπορεί να αναζητά (μέσω της λειτουργίας του χάρτη που είναι διαθέσιμη στον ειδικό ιστότοπο www.sete-voucher.gr) τους παρόχους κατάρτισης που δραστηριοποιούνται στη ίδια Διοικητική Περιφέρεια με αυτή που δήλωσε κατά την υποβολή της αίτησης του. Ανάλογα με τα θεματικά αντικείμενα και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που έχει δηλώσει ο κάθε πάροχος στην ιστοσελίδα του, ο ωφελούμενος επιλέγει αυτόν που επιθυμεί.

 Για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξετε πάροχο κατάρτισης, να επικοινωνήσετε μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτείτε για να υπογράψετε την τριμερή σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:

► Δείτε εδώ για αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ή

► Δείτε εδώ για αποφοίτους δευτεροβάθμιας.

Σημείωση: Εφιστάται η προσοχή στους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί, όπως προβούν στην καταλληλότερη επιλογή παρόχων κατάρτισης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιχειρήσεων πρακτική άσκησης προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και του προγράμματος. Οι συνδικαιούχοι ΕΕΔΕ και ΣΕΤΕ θα προβούν σε καθολικούς επιτόπιους ελέγχους στο 100% των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν.
Βήμα 2: Ο ωφελούμενος προσέρχεται στον πάροχο κατάρτισης που έχει επιλέξει, έχοντας μαζί του εκτυπωμένο το αντίγραφο της αίτησης του (Σημείωση: σε περίπτωση που δεν το έχει μπορεί να το ανακτήσει εκείνη τη στιγμή από το σύστημα χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του). Ο πάροχος κατάρτισης, ανάλογα με το τί έχει δηλώσει στην αίτηση ο ωφελούμενος και την κατηγορία στην οποία ανήκει, τον ενημερώνει για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει.

Βήμα 3 (ενεργό από τη Δευτέρα 03/06/2013): Ο πάροχος κατάρτισης, έχοντας σε έντυπη μορφή τα δικαιολογητικά του ωφελούμενου, εξετάζει την αίτηση του προκειμένου να δει αν τα δηλωθέντα στοιχεία είναι αληθή.

Σε περίπτωση που δεν είναι αληθή, ο πάροχος κατάρτισης ακυρώνει την αίτηση του ωφελούμενου συμπληρώνοντας σε ειδικό πεδίο τους λόγους για τους οποίους την ακύρωσε και ενημερώνει τον ωφελούμενο.

Σε περίπτωση που είναι αληθή, ο πάροχος υποβάλει ηλεκτρονικά στο σύστημα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σε ψηφιακή μορφή) προκειμένου να επικυρώσει την αίτηση. Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν και σε έντυπη μορφή στην ΕΕΔΕ εντός τριών (3) ημερών. Από το σημείο αυτό και μετά, η συγκεκριμένη αίτηση έχει κατοχυρωθεί από τον πάροχο και δεν είναι διαθέσιμη στους άλλους παρόχους κατάρτισης.

Σημείωση: Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο ωφελούμενος δε θέλει να συνεργαστεί με κάποιο πάροχο κατάρτισης, θα πρέπει πριν την υπογραφή της τριμερούς σύμβασης να ενημερώσει τους διαχειριστές του συστήματος προκειμένου να τον αποδεσμεύσουν. Η ενημέρωση αυτή θα πρέπει να γίνει εγγράφως, αποστέλλοντας στη διεύθυνση: Λεωφ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 61, Τ.Κ. 111 44, Αθήνα με την ένδειξη «Αίτημα Αποδέσμευσης», αίτημα αποδεσμευσης στο οποίο θα πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητείται και το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδέυεται από αντίγραφο της αίτησης τους ωφελουμένου.
Βήμα 4: Τα δικαιολογητικά και η σύμβαση ελέγχονται από τους διαχειριστές του συστήματος προκειμένου να αποφανθούν αν τελικά θα ενεργοποιήσουν την επιταγή κατάρτισης ή όχι. Από τη στιγμή που θα την ενεργοποιήσουν, τότε ο συγκεκριμένος ωφελούμενος μπορεί να δηλωθεί σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Βήμα 5: Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης γίνεται μετά τη σύναψη σύμβασης μεταξύ καταρτιζόμενου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης για πρακτική άσκηση και της ηλεκτρονικής υποβολής της στο σύστημα από τον πάροχο κατάρτισης. Η σύμβαση θα πρέπει να αποσταλεί και σε έντυπη μορφή στην ΕΕΔΕ εντός τριών (3) ημερών. Στο σημείο αυτό, ο πάροχος κατάρτισης έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία από την πλευρά του και περιμένει την τελική ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης από τους διαχειριστές του συστήματος.

Βήμα 6: Με την τελική ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης από τους διαχειριστές, ο πάροχος κατάρτισης υποχρεούται εντός είκοσι (20) ημερών να προβεί σε δήλωση έναρξης τμήματος κατάρτισης στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και ο ωφελούμενος. Σε περίπτωση που η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η σύμβαση λύεται αυτοδικαίως και ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα να συνάψει νέα σύμβαση με άλλο πάροχο κατάρτισης.

Διαγραφή από το Μητρώο ωφελουμένων – Απώλεια δικαιώματος ενίσχυσης

Ο ωφελούμενος χάνει το δικαίωμα της ενίσχυσης και διαγράφεται από το Μητρώο Ωφελουμένων, στις παρακάτω περιπτώσεις:

Εάν ο ωφελούμενος δεν ενεργοποιήσει την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας του κεφαλαίου 5.1.3 της πρόσκλησης.

Εάν από τα δικαιολογητικά που θα υποβάλει ο ωφελούμενος στον πάροχο κατάρτισης ή στην ΕΕΔΕ, διαπιστωθεί ότι δεν τεκμηριώνονται τα στοιχεία που έχει δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής του στη δράση. Στην περίπτωση αυτή ο πάροχος κατάρτισης ενημερώνει τον δικαιούχο και ο υποψήφιος διαγράφεται αυτόματα από το Μητρώο Ωφελουμένων, ή διαγράφεται αυτεπαγγέλτως από τον δικαιούχο.

Εάν ο ωφελούμενος υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο απουσιών κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης του προγράμματος κατάρτισης.
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

Μενού