Λειτουργία του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS τέλος Φεβρουαρίου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 261

χωρίς τίτλοΣτην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσει ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS που ξεκινά τέλος Φεβρουαρίου τη λειτουργία του.

Αυτό υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης στη σημερινή του ομιλία στο περιφερειακό συνέδριο για την ανεργία των νέων.

Ο Κόμβος INNOVATHENS φιλοδοξεί να στηρίξει 10.000 νέους με τη σύμπραξη 300 καινοτόμων επιχειρήσεων, που θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους. Συγκεκριμένα στο χώρο θα λειτουργήσουν:

– Εκθέσεις και φεστιβάλ καινοτομίας όπου ιδέες και πετυχημένα προϊόντα θα παρουσιάζονται και θα επεξηγούνται στους επισκέπτες.

– Κατάρτιση 50 νεανικών ομάδων, που θα επιλεγούν, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Κάθε ομάδα θα έχει εμψυχωτή και καθοδηγητή έναν πετυχημένο και έμπειρο, νέο επιχειρηματία.

– Εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια που θα υποστηρίζονται από τις μεγαλύτερες εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου και θα διευκολύνουν τους νέους να βρουν δουλειά.

Στο INNOVATHENS θα παρέχεται κάθε δυνατή στήριξη και πληροφορία για την σύλληψη, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας. Θα διερευνώνται επιστημονικά οι δυνατότητες και η κλίμακα εφαρμογής της, με τη χρήση απτών παραδειγμάτων και την αξιοποίηση εξελιγμένης τεχνογνωσίας. Κι όλα αυτά δωρεάν για τους νέους της πόλης και χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες, όπως τόνισε ο κ. Καμίνης.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα πρόστιμα έως 300 ευρώ για εκπρόθεσμη καταβολή δήλωσης
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για την εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
Μενού