17.500 προσλήψεις Εξπρές Εποχιακών Υπαλλήλων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 254

jobs offerdΑνοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού με σχετική εγκύκλιο που ήδη έχει αποσταλεί προς τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητεί την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.

Κατεπείγουσα εγκύκλιο στους δημους και στις περιφέρειες απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, από τους οποίους ζητά να καταθέσουν τα αιτήματά τους

Η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μονίμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι.

Από αυτούς:

  • Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.
  • Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και
  • Αλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρυχτούν άμεσα μετά την έγκριση των αιτημάτων που θα καταθέσουν οι ΟΤΑ από την κυβέρνηση με βάση το σχέδιο προσλήψεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι ειδικότητες που θα προκριθούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου οι προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού αφορούν κυρίως θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Στόχος είναι να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δήμων σε έκτακτο προσωπικό δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών καθώς, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, απαγορεύονται οι προσλήψεις από τις 18 Μαρτίου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, οπότε και θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις σε δήμους και περιφέρειες.

Στην κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζητείται από δήμους και περιφέρειες να καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών τα αιτήματά τους για θέσεις εποχικού προσωπικού καταμερισμένα ανά πηγή χρηματοδότησης, καθώς προβλέπονται διαφορετικές διαδικασίες για τις θέσεις που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλες για όσες αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ ή από ανταποδοτικά τέλη.

Ανανεώσεις συμβάσεων

Στα αιτήματα των δήμων περιλαμβάνονται και ανανεώσεις συμβάσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως είναι το «Βοήθεια στο σπίτι» ή το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

Το σύνολο των αιτημάτων για συμβάσεις έργου θα τεθεί υπό την έγκριση του ΑΣΕΠ προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι δεν υποκρύπτουν σχέση εργασίας που προβλέπεται από το οργανόγραμμα των ΟΤΑ.

Διά της εγκυκλίου ζητείται μάλιστα «εμπεριστατωμένη αιτιολογία ότι το έργο δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των υπαλλήλων του οικείου φορέα και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να εκτελεστεί τούτο από αυτούς».

Τα αιτήματα για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε κεντρικές υπηρεσίες δήμων και σε ΝΠΔΔ των ΟΤΑ θα τεθούν υπό την έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για τις προσλήψεις, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι είναι μειωμένες οι θέσεις κατά 20% σε σχέση με το 2013 όπως προβλέπεται και από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απογραφή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για τις 10.000 θέσεις μονίμων του 2014

Να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου καλούνται οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς παλαιότερων ετών του ΑΣΕΠ, υπό τον όρο ότι ανήκουν στις κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Τη σχετική προκήρυξη έκανε η ίδια ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως έχει προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2014 θα πραγματοποιηθούν περίπου 10.000 προσλήψεις με βάση τον προγραμματισμό για το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Η πλειονότητα των προσλήψεων θα προέλθει από τη δεξαμενή των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, του οποίους η ανεξάρτητη αρχή καλεί να απογραφούν προκειμένου να επιλεγούν για θέσεις που θα προκηρυχτούν στο Δημόσιο.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι ανήκουν στις κατηγορίες Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα μείνουν εκτός Δημοσίου.

Στην απογραφή θα συμμετάσχουν όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.

Υπολογίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επιτυχόντων ξεπερνά τους 6.000 διοριστέους από το σύνολο των 10.000 που έχουν επιτύχει σε διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ετσι, οι επιτυχόντες θα πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2014 να επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr).

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε όσους έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση-αναπλήρωση διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά και παραμένουν αδιόριστοι μέχρι σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ταυτοποιηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ καταγράφοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.

Για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων της εφαρμογής παρέχονται στους υποψηφίους, ηλεκτρονικά, αναλυτικές οδηγίες στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ.

Η συμμετοχή στη διαδικασία ολοκληρώνεται όταν εμφανιστεί στην οθόνη η σχετική ειδοποίηση «επιτυχούς υποβολής» και ο αριθμός πρωτοκόλλου συνοδευόμενος από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής.

Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στο e-mail που δήλωσαν οι ενδιαφερόμενοι.

Για διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση των πεδίων της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλ.: 2131319100 από τις 08:00 έως τις 14:00
στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ (τηλ.: 2131319137, 132, 141, 124, 131) από τις 08:00 έως τις 20:00

Πτυχία οικονομικών

Διορισμός σε Εφορίες

Οι κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών οικονομικής κατεύθυνσης θα προκριθούν για τον διορισμό τους, αφού στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η κάλυψη θέσεων στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Πηγή: alfavita

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης
Προηγούμενο άρθρο
Πάνω από 1000 Θέσεις Εργασίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Μενού