Αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 261
αρχείο λήψης (7)Σημαντικές αλλαγές έγιναν στο καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, οι οποίες μάλιστα ικανοποιούν σημαντικό μέρος των απαιτήσεων του εμπορικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας, καταργείται η υποχρέωση υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση.
Επίσης, για να ενεργοποιηθεί η εξαίρεση από την υπαγωγή στην ρύθμιση, δεν αρκεί απλώς η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, αλλά πρέπει να έχει εκδοθεί και σχετική καταδικαστική απόφαση.
Μέχρι σήμερα, για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ απαιτείτο από τον ασφαλισμένο η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης. Το σχετικό όριο αυξάνεται από 5.000 σε 10.000 ευρώ. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα για τους οποίους το όριο οφειλών παραμένει στα 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με το γράμμα της διάταξης, ως «διακοπή» νοείται η πλήρης διακοπή του επιτηδεύματος και όχι το απλό κλείσιμο του καταστήματος.
Μενού