ΙΟΒΕ: 35.000 Νέες Θέσεις Εργασίας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 282

iobeH αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένεται να συμβάλει ώστε την περίοδο 2014 – 2025 να δημιουργηθούν σταδιακά 35.000 νέες θέσεις εργασίας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε μεσο- μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η μελέτη με τίτλο: «Η παραχώρηση και αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μία αποτίμηση των μακροοικονομικών επιπτώσεων», δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μελέτη, σε όλη την περίοδο κατασκευής του έργου θα παρατηρηθεί σημαντική επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας, οφειλόμενη στη συνδυασμένη επίδραση της αυξημένης επενδυτικής ζήτησης και ιδιωτικής κατανάλωσης.

Ως αποτέλεσμα, στο τέλος της περιόδου εκτίμησης (2025) το ΑΕΠ θα είναι κατά 1,2% υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν δεν είχε παραχωρηθεί και αξιοποιηθεί η περιοχή.
Αυτά τα αποτελέσματα θα είναι, ασφαλώς, πιο ισχυρά και διακριτά, ειδικότερα για την οικονομία της περιφέρειας της Αττικής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η μελέτη περιλαμβάνει αναλυτικά αποτελέσματα για τις επιδράσεις σε όλα τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη στην περίοδο 2014- 2025.

Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι το επίπεδο της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς και το επίπεδο των συνολικών επενδύσεων θα είναι κατά 2,2% και 1,8%, αντίστοιχα, υψηλότερα στο τέλος της περιόδου
Πηγή: zougla.gr
Μενού