500 νέες θέσεις απασχόλησης από την Coco-Mat

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 213

south-korea-cover-thumb-mediumΠεντακόσιες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα θα προκύψουν από την ανάπτυξη της Coco-Mat. Η εξέλιξη αναμένεται μετά την είσοδο στην εταιρεία, κατά 50%, του ομίλου Libra, μέσω της δημιουργίας κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο μικρότερη συμμετοχή έχει και ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή.

Αυτό ανέφεραν  ο κ. Μιχάλης Ευμορφίδης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coco-Mat, και ο κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, του ομίλου Libra. Ο κ. Ευμορφίδης επισημαίνει ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην Coco-Mat, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου και επίπλων, να δημιουργήσει σε ορίζοντα πενταετίας περίπου 190 νέα καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, ο συνολικός αριθμός τους, από 70 που είναι σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα φθάσουν, σε πέντε χρόνια, στα 235.

Οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κυρίως στην Ξάνθη, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Coco-Mat, το οποίο θα επεκταθεί. O κ. Ευμορφίδης με αφορμή το κλείσιμο της συμφωνίας προτρέπει και άλλους Ελληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο αναζητώντας συνέργειες με επενδυτικούς ομίλους,  προκειμένου ελληνικά προϊόντα από τον τομέα της κατασκευής και μεταποίησης να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία σε ξένες αγορές.

Πηγή: proson.gr, e-dimosio.gr

Μενού