Τέλος το επίδομα μητρότητας και το επίδομα στράτευσης του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 170

oaed (1)Το μισό οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα πάρουν οι δικαιούχοι για το 2014 και μετά από το φετινό επίδομα δεν θα ξαναδοθεί πλέον αφού καταργείται μαζί με το το επίδομα μητρότητας και το επίδομα στράτευσης από 1η Ιουλίου 2014 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Τέσσερις παροχές του ΟΑΕΔ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καταργούνται. Τα επιδόματα αυτά είναι, το επιδόματος στράτευσης και τα δύο επιδόματα μητρότητας και το οικογενειακό επίδομα . Τα εν λόγω επιδόματα του ΟΑΕΔ κόβονται αφού οι εισφορές που κατευθύνονται υπέρ ΔΛΟΕΜ, Στράτευσης και ΛΑΕΚ, είναι μεταξύ άλλων αυτές που καταργούνται. Ας δούμε όμως τι χάνουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι 200.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ από 2015 ενώ το 2014 θα το πάρουν μισό.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχες μητέρες είναι οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.

Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας

Το επίδομα που καταβάλλεται σε ασφαλισμένες του ΙΚΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (παρέχουν εξαρτημένη εργασία). Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας. Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας

Κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στις μητέρες, ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας

Επίδομα στράτευσης

Το επίδομα στράτευσης καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορεί να αυξηθούν ελάχιστα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά θα επέλθουν παράλληλα σημαντικές μειώσεις στις παροχές των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ.

Πηγή: alexandreiagidas.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
36 εκπαιδευτές για το πρόγραμμα Κυψέλες Επιχειρηματικότητας
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε τα επαγγέλματα που θα ισχύει η παρακράτηση 20% φόρου
Μενού