Μέχρι το 2020 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’οίκον”

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 203

αρχείο λήψης (4)Τη συνέχιση και την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2014-2020) του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την επιδότηση νοικοκυριών και χορήγησης άτοκων δανείων για την ενεργειακή θωράκιση σπιτιών ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως ανέφερε έχει, μάλιστα, κατατεθεί αίτημα στους Επιτρόπους Ενέργειας Γκ. Έτιγνκερ και Περιφερειακής Πολιτικής Γ. Χαν να ληφθεί μέριμνα ώστε το νέο πρόγραμμα να ξεκινήσει αμέσως και να μην υπάρχει κενό σε σχέση με το σημερινό, στο οποίο έχουν ενταχθεί ήδη 29.000 κατοικίες και έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά μέσο όρο 40%

Ο προϋπολογισμός του νέου «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα είναι 700 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 200 εκατ. θα διατεθούν για εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικά κτήρια και 250 εκατ. σε δημόσια κτήρια.

Στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν επίσης ενισχύσεις για τις Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (50 εκατ.), για τις Ανανεώσιμες Πηγές (250 εκατ.), για ευφυείς διατάξεις μέτρησης της ενεργειακής κατανάλωσης (500 εκατ.) και για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης (720 εκατ.).

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματα από το χαράτσι, αν έχει γίνει λάθος
Προηγούμενο άρθρο
Προκήρυξη διαγωνισμού δικαστικών επιμελητών 2014
Μενού