Ενημερωθείτε για το “Your First EURES Job” – Το πρόγραμμα που βρίσκει στους νέους δουλειά και πληρώνει διανομή – ταξίδια

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 216

YOUR FIRSTΤο πρόγραμμα «Your First EURES Job» αφορά νέους 18-30 ετών που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα τους

Πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια των νέων που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βρουν δουλειά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνιστά το νέο πρόγραμμα «Your First EURES Job», που καλύπτει έξοδα μετακίνησης, εγκατάστασης αλλά και βελτίωσης των γλωσσικών δεξιοτήτων των υποψηφίων.

Το νέο πρόγραμμα «Your First EURES Job» καλύπτει έξοδα μετακίνησης, εγκατάστασης αλλά και βελτίωσης των γλωσσικών δεξιοτήτων των υποψηφίων

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που στόχο έχει να βοηθήσει τους νέους ηλικίας 18-30 ετών να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και βασίζεται στη στήριξη από τις εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης -πληροφόρηση, αναζήτηση εργασίας, πρόσληψη, χρηματοδότηση- τόσο για τα άτομα που αναζητούν εργασία όσο και για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν προσωπικό από άλλες χώρες.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-30 ετών, να είναι υπήκοοι χώρας της ΕΕ και νόμιμοι κάτοικοι χώρας της ΕΕ. Οσο για τους εργοδότες, οφείλουν να είναι επιχειρηματίες νόμιμα εγκατεστημένοι σε χώρα της ΕΕ, να αναζητούν εργαζομένους με συγκεκριμένο προφίλ τους οποίους δεν μπορούν να βρουν στη χώρα τους και να προσφέρουν τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις εργασίας με αμοιβή και όρους που προβλέπονται στο εθνικό εργατικό δίκαιο.

Στους υποψήφιους νέους, το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων ταξιδιού για τη συνέντευξη με τον μελλοντικό εργοδότη και/ή για τη μετάβαση στο εξωτερικό προκειμένου να αναλάβουν τη θέση εργασίας και για κατάρτιση στη γλώσσα της χώρας που θα μετακινηθούν. Για τους εργοδότες προσφέρεται χρηματοδότηση των νέων προσλήψεων, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (μάξιμουμ 250 υπάλληλοι) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη μέρους του κόστους κατάρτισης και της βοήθειας εγκατάστασης των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων.

Στους εργοδότες που απολαμβάνουν τα προνόμια αυτά περιλαμβάνονται και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι φορείς, καθώς και άλλοι διεθνείς πολιτικοί, οικονομικοί και επιστημονικοί οργανισμοί (π.χ. φορείς των Ηνωμένων Εθνών, ΟΟΣΑ, Συμβούλιο της Ευρώπης, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας κ.ά.), όπως επίσης και υπερεθνικές ρυθμιστικές αρχές και οργανισμοί τους.

Υποβολή αίτησης από νέους και εργοδότες
Οι υπηρεσίες απασχόλησης που μετέχουν στο πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», στις οποίες οι Ελληνες υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ακόμη και αν η εταιρεία που τους έχει προσφέρει θέση εργασίας δεν ανήκει εκεί), βρίσκονται στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν νεαρούς εργαζομένους από το εξωτερικό μπορούν να καταχωρίζουν κενές θέσεις εργασίας και οι νέοι που ζητούν εργασία μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες εργασίας σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι υπηρεσίες απασχόλησης των εννέα χωρών μπορούν να παρέχουν στους εργοδότες αφενός πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταχώρισης μιας κενής θέσης και αφετέρου υποστήριξη όσον αφορά την πρόσληψη.

Πληροφορίες
Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμοhttp://ec.europa.eu/social/home.jsp?langId=el για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες υποβολής αιτήσεων, ιδίως για υπάρχουσες νέες θέσεις εργασίας ή για προγράμματα πρόσληψης.

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΝΑ ΧΩΡΑ*
Χώρα προορισμού
Ποσό
Αυστρία
970
Βέλγιο
920
Βουλγαρία
600
Κύπρος
790
Τσεχική Δημοκρατία
710
Δανία
1.200
Εσθονία
710
Φινλανδία
1.030
Γαλλία
990
Γερμανία
890
Ελλάδα
860
Ουγγαρία
620
Ιρλανδία
960
Ιταλία
940
Λετονία
640
Λιθουανία
640
Λουξεμβούργο
920
Μάλτα
780
Κάτω Χώρες
900
Πολωνία
620
Πορτογαλία
780
Ρουμανία
600
Σλοβακία
700
Σλοβενία
780
Ισπανία
840
Σουηδία
1.030
Ηνωμένο Βασίλειο
1.000
(*) Εξοδα ταξιδιού και διαβίωσης για την εγκατάσταση στη χώρα προορισμού

Πηγή:  Εθνος ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
amarinou@pegasus.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Athens Science Festival: Το 1ο Φεστιβάλ Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας .
Προηγούμενο άρθρο
Μετά το Πάσχα ανανεώνεται το μισθολόγιο στο Δημόσιο
Μενού