Τί να προσέξετε κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 161

images (20)Είστε νέος φορολογούμενος; Ξεχάσατε τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet; Είστε παλιός χρήστης αλλά δεν έχετε παραλάβει ακόμη τον κλειδάριθμο; Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να σπεύσετε να αποκτήσετε κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να μπορέσετε να υποβάλλεται ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση.Oι νέοι χρήστες του Taxisnet θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης ενώ οι παλαιοί που δεν έχουν κλειδάριθμο θα πρέπει να τον παραλάβουν από την εφορία για να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους αφού οι παλαιοί κωδικοί δεν ισχύουν. Το Μητρώο της εφορίας θα πρέπει να επισκεφθούν πριν υποβάλλουν δήλωση και όσοι είχαν αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση όπως γάμο ή διαζύγιο εντός του 2013.

Τρία βήματα
Η διαδικασία για την εγγραφή ενός νέου χρήστη ακολουθεί τα εξής τρία βήματα:

1. Υποβολή αίτησης εγγραφής. Πρώτα πρέπει να εισέλθετε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. Πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει η ένδειξη «myΤΑΧΙSnet» κάτω από την οποία πρέπει να επιλέξετε «Εγγραφή νέου χρήστη» για να εισέλθετε στις υπηρεσίες πιστοποίησης. Στη φόρμα που θα εμφανιστεί θα πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική αίτηση, αναγράφοντας το επιθυμητό όνομα χρήστη (username) καθώς επίσης και τον επιθυμητό κωδικό (password). Θα πρέπει επίσης να γράψετε τον ΑΦΜ σας, το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμό σας.

2. Κλειδάριθμος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συμπλήρωσης και της υποβολής της αίτησης, θα λάβετε σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή ενός «κλειδαρίθμου», που είναι κι αυτός απαραίτητος για την πρόσβασή σας στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων.

3. Ενεργοποίηση λογαριασμού. Με το έντυπο που παραλάβατε από τη Δ.Ο.Υ. που αναγράφει τον «κλειδάριθμο» πρέπει να εισέλθετε ξανά στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , στις υπηρεσίες πιστοποίησης και να επιλέξετε την ένδειξη «Ενεργοποίηση Λογαριασμού».

Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

α) username και κωδικό (password) που συμπληρώσατε στην αίτηση εγγραφής.

β) τον «κλειδάριθμο» που σας δόθηκε από τη ΔΟΥ.

γ) τα γράμματα που διακρίνονται στην εικόνα.

4. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε «ενεργοποίηση» για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παλαιοί χρήστες – «ξεχασμένοι» κωδικοί
Οι παλαιοί χρήστες που έχουν αποκτήσει κλειδάριθμο και έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους θα υποβάλουν τη φορολογική δήλωση με τους κωδικούς τους. Στην περίπτωση που έχετε ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet θα πρέπει να ορίσετε νέους. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει όμως να γνωρίζετε τον κλειδάριθμο που παραλάβατε από την εφορία και το username που χρησιμοποιήσατε κατά την αρχική εγγραφή. Αν τον έχετε χάσει τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα της αρχικής εγγραφής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφείτε εκ νέου, να παραλάβετε νέο κλειδάριθμο από την εφορία και να ορίσετε νέους κωδικούς για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Taxisnet.

Πηγή: imerisia.gr

Μενού