“Εγγύηση στην Νεολαία” : πρόγραμμα με 50.000 προσλήψεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 253

youth guarantee_makrystathis_blogspot_comΞεκινάει άμεσα η υλοποίηση του νέου προγράμματος απασχόλησης «Εγγύηση για τη νεολαία». Πρόκειται για μια παρέμβαση διευρυμένης κλίμακας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τους Νέους (Youth Employment Initiative).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες 50.000 προσλήψεις για ανέργους νέους από 15 έως 29 ετών. Συνολικά έχουν προβλεφθεί για φέτος 200.000 προσλήψεις μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλίας για τους Νέους».

Τι είναι «Εγγύηση για τη Νεολαία»

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» έχει την φιλοδοξία να προσφέρει σε όλους τους νέους ηλικίας έως 29 ετών -εντός 4 μηνών από το πέρας των σπουδών ή την απώλεια της εργασίας -μία πρόταση απασχόλησης, κατάρτισης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης. Αυτή η ποιοτική προσφορά πρέπει να αφορά εργασία, μαθητεία, πρακτική άσκηση ή συνέχιση της εκπαίδευσής τους, και να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την κατάσταση κάθε νέου.

Η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός συστήματος Εγγυήσεων για τη Νεολαία προϋποθέτει τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: δημόσιων αρχών, υπηρεσιών απασχόλησης, φορέων συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, ιδρυμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, υπηρεσιών στήριξης των νέων, επιχειρήσεων, εργοδοτών, συνδικαλιστικών ενώσεων κ.λπ.

Μεγάλη σημασία έχουν η έγκαιρη παρέμβαση και δραστηριοποίηση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γίνουν μεταρρυθμίσεις, π.χ. να βελτιωθούν τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Πηγή : e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Αναμένεται προκήρυξη για 450 Θέσεις Εργασίας στις Οδικές Συγκινωνίες
Προηγούμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα των παιδικών κατασκηνώσεων
Μενού