Καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 227

αρχείο λήψης (14)Για τα μικρότερα παιδιά του Νηπιαγωγείου η Ελληνογερμανική Αγωγή έχει σχεδιάσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00.

Ένα θέμα που απασχολεί κάθε μαμά, όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι πώς θα βοηθήσει το παιδί της να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο που έχει τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά στην περίπτωση της εργαζόμενης μητέρας το ερώτημα αυτό αποκτά και τις διαστάσεις ανάγκης. Με το σκεπτικό αυτό η Ελληνογερμανική Αγωγή οργανώνει κάθε χρόνο ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες και το οποίο απευθύνεται σε μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Για τα μικρότερα παιδιά του Νηπιαγωγείου η Ελληνογερμανική Αγωγή έχει σχεδιάσει ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας. Στο πρόγραμμα αυτό έμφαση δίνεται στην κοινωνικοποίηση των νηπίων και στην αποτελεσματική ένταξή τους στην ομάδα του σχολείου. Για τα νήπια η ασφάλεια που αισθάνονται στο χώρο που κινούνται τα ηρεμεί και τα βοηθάει να εκφραστούν ελεύθερα, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και τελικά να αναδείξουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Μέσα από το τραγούδι, το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική καλλιτεχνική απασχόληση, την ψυχοκινητική αγωγή και το παιχνίδι στους υπαίθριους χώρους του Νηπιαγωγείου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι. Επιπλέον, οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να χαρούν το κολυμβητήριο του σχολείου και με σωστή καθοδήγηση να κάνουν τα πρώτα μαθήματα κολύμβησης.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν το Mini All Sport Camp ή το γλωσσικό πρόγραμμα “Deutsch fur die Kleinsten”.Το Mini All Sport Camp είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων που συνδυάζει την άθληση και την ψυχαγωγία. Ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν το σώμα τους, να ελέγχουν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους, να εναρμονίζονται με το ρυθμό, να κοινωνικοποιούνται. Ο αθλητισμός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική προπαιδεία και η αισθητική αγωγή είναι οι άξονες, στους οποίους κινείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το γλωσσικό πρόγραμμα “Deutsch fur die Kleinsten” απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους που θα ξεκινήσουν μαθήματα γερμανικών στο Δημοτικό ή θα τα συνεχίσουν στο Νηπιαγωγείο. Στόχος μας είναι να δεχθούν τα παιδιά ευχάριστα και μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες τα πρώτα ακούσματα της γερμανικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τους ήχους και τις δομές της. Οι παιγνιώδεις δραστηριότητες του καλοκαιρινού προγράμματος και ο μικρός μαθητών ανά τάξη εξασφαλίζουν την ισορροπία ανάμεσα σε μελέτη και αναψυχή.
Ποια είναι η διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος;
Από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 17.00.
Να επισημάνουμε επίσης ότι τα παιδιά τρώνε καθημερινά στο εστιατόριο του σχολείου.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Υπογράφηκε η απόφαση μετατροπής των κινητήρων αυτοκινήτων σε διπλού καυσίμου
Προηγούμενο άρθρο
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις για το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ
Μενού