Συμφωνία για χρηματοδοτική στήριξη στην έρευνα και την καινοτομία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 275

αρχείο λήψης (23)Συμφωνία για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης έως και 48 δισ. ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία υπέγραψαν στην Αθήνα η ΕΕ και ο Όμιλος της ΕΤΕπ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εγκαινίασαν στην Αθήνα μια νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για να διευκολύνουν την πρόσβαση καινοτόμων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Η παρουσίαση των νέων αυτών εργαλείων και η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια διήμερου συνεδρίου υπό τον τίτλο “Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη” που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ελληνική Προεδρία της ΕΕ. Θέμα του συνεδρίου αποτελούν οι τρόποι βελτίωσης της πρόσβασης τον τομέων της έρευνας και της καινοτομίας στη χρηματοδότηση (12 & 13 Ιουνίου, Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Αθήνα).

Εκτιμάται ότι τα επόμενα επτά χρόνια θα διατεθούν μέσω των προϊόντων «InnovFin – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την καινοτομία» 24 δισ. ευρώ σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε φορείς προώθησης των υποδομών έρευνας για χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας. Η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να στηρίξει επενδύσεις έρευνας και καινοτομίας ύψους έως και 48 δισ. ευρώ.

Το εργαλείο «InnovFin – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την Καινοτομία» θα αποτελείται από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων, από εγγυήσεις σε ενδιάμεσους οργανισμούς που χορηγούν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι δάνεια απευθείας σε επιχειρήσεις, με στόχο τη στήριξη σχεδίων έρευνας και τεχνολογίας, από τα μικρότερα έως τα μεγαλύτερα, στην ΕΕ και τις χώρες που συμμετέχουν στο νέο ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ για την περίοδο 2014-20 «Ορίζοντας 2020». Το Innovfin αξιοποιεί την επιτυχία του Μηχανισμού Χρηματοδότησης με Επιμερισμό του Κινδύνου, που δημιουργήθηκε βάσει του έβδομου προγράμματος-πλαισίου της ΕΕ για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη (ΠΠ 7) και συνέβαλε στη διάθεση πάνω από 11 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 114 σχεδίων έρευνας και καινοτομίας αξίας άνω των 30 δισ. ευρώ.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας στη Vodafone Ελλάς
Προηγούμενο άρθρο
Δικαίωμα επιστροφής χρημάτων στους καταναλωτές εντός 14 ημερών
Μενού