Ξεκινά η αξιολόγηση των φακέλων που υποβλήθηκαν από νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 159

αρχείο λήψης (15)Την αναγκαιότητα για άμεση αξιολόγηση των φακέλων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών, για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των νέων γεωργών και των κτηνοτρόφων της υπαίθρου που θέλουν να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα  ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται οι αποζημιώσεις των αξιολογητών και των αμοιβών των μελών των γνωμοδοτικών επιτροπών ενστάσεων, που θα συμμετέχουν στην εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Η ανωτέρω απόφαση προωθήθηκε για υπογραφή και από τον συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω απόφαση καλύπτει τις αποζημιώσεις αξιολογητών εισηγητικής και τελικής αξιολόγησης των Περιφερειακών Ενοτήτων ή/και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οποίες ανέρχονται σε 10 ευρώ ανά φάκελο.  Επιπλέον, η απόφαση καθορίζει αποζημίωση ύψους 30 ευρώ ανά συνεδρίαση για τον Πρόεδρο και τα μέλη των γνωμοδοτικών επιτροπών ενστάσεων και 20 ευρώ για τους εισηγητές των επιτροπών αυτών.

Το συνολικό μηνιαίο ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης.

Τέλος, η  ίδια απόφαση καθορίζει επίσης τα δικαιολογητικά και τον τρόπο πληρωμής όλων των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση των φακέλων του προγράμματος.

Πηγή: diorismos.gr

Μενού