ΔΕΗ: Στέλνει στην Εφορία τα απλήρωτα χαράτσια του 2013

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 162

images (1)Τη λίστα των οφειλετών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων για το 2013 στέλνει στο τέλος του Ιουλίου στην Eφορία η ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο 1,4 δισ. ευρώ και μάλιστα με επιβραδυντικούς ρυθμούς ανόδου κινούνται οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, τα ανεξόφλητα ποσά του ΕΕΤΑ μετά την 25η Ιουλίου του 2014 θα μεταφερθούν στο υπουργείο Οικονομικών. Με πιο απλά λόγια, όποιος μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν έχει πληρώσει μέσω του λογαριασμού του της ΔΕΗ το έκτακτο τέλος ακινήτων, από κει και πέρα το ποσό θα πρέπει να το καταβάλλει στην Εφορία.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: «Επισημαίνεται ότι, όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία».

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που κάποιος καταναλωτής με ληξιπρόθεσμο λογαριασμό σε ό,τι αφορά το ΕΕΤΑ πάει μετά τις 25 Ιουλίου σε κατάστημα της ΔΕΗ και πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό; Η ΔΕΗ εξηγεί: «Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτόν και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

Δηλαδή, η οφειλή αυτή δεν θα αφορά πια το ΕΕΤΑ, αφού η ΔΕΗ σταματά μετά τις 25 Ιουλίου να το εισπράττει για λογαριασμό του κράτους. Το ποσό θα συμψηφίζεται με εκείνο για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο καταναλωτής διατηρεί το δικαίωμα να εισπράττει τη διαφορά αντί αυτή να αφαιρείται από το ποσό για την κατανάλωση ρεύματος:

«Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας έναν πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο».

Η ΔΕΗ κάνει γνωστό και το τηλεφωνικό νούμερο «11770», στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για πληροφορίες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογουμένους να σπεύσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την προθεσμία που λήγει στις 30 Ιουνίου υπενθυμίζοντας πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή τους θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος (με τα στοιχεία για τα εισοδήματα του 2013) αλλά και στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος.

Να σημειώσουμε πως συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις. Προχθές Δευτέρα υποβλήθηκαν 146.000 δηλώσεις, «επίδοση» που είναι η υψηλότερη για φέτος.

Οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι… χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι μέχρι τις 9.30 το πρωί, από τις 14.00 μέχρι τις 17.00 και μετά τις 21.30.

Πηγή: ethnos.gr – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τη φωτοκατάλυση
Προηγούμενο άρθρο
20 θέσεις για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Κρήτης ανεξάρτητα από τον πίνακα αναπληρωτών
Μενού